Putinova super luksuzna jahta hitno napustila luku Hamburg

Putinova jahta @YouTube

Jahta “Graceful”, u vlasništvu ruskog predsjednika Vladimira Putina, hitno je napustila njemačku luku Hamburg, gdje se nalazila posljednjih nekoliko mjeseci.

Kako prenosi njemački “Bild“, riječ je bilo o vrlo mogućem “bijegu plovila zbog straha od konfiskacije“.

Jahta “Graceful” dužine 82 metra izgrađena je 2014. za skoro 87 miliona eura. U Hamburgu je boravila od septembra 2021. godine, a za to vrijeme na njoj su postavljena dva nova balkona.

Brza reakcija iz Rusije

Nakon što je dan ranije njemački dnevnik list “Kieler Nachrichtenpisao o Putinovoj jahti u luci Hamburg, samo trinaest sati nakon objavljivanja ove informacije, jahta je otplovila do Baltičkog mora i Rusije.

Očigledno, Rusija strahuje da bi Putinova imovina mogla biti zaplijenjena. Kako prenosi “Bild“, britanska ministrica vanjskih poslova Liz Trass nedavno je najavila stroge sankcije u slučaju ruskog napada na Ukrajinu.

Vezane vijesti

Kako izgleda napredovanje Rusa nakon pet dana rata u Ukrajini

Nakon pet dana otvorenog ratovanja, invazione snage Ruske Federacije napredovale su unutar Ukrajine, ali nisu uspjele osvojiti nijedan…

Snažna eksplozija u Moskvi, pogođen vojno-industrijski kompleks?

Snažna eksplozija dogodila se sinoć u Kolomni u Moskovskoj oblasti. Za sada nema mnogo informacija o uzroku, ali…

Ukrajinska vojska predstavila “snajperske puške na točkovima”

Ukrajinska vojska predstavila je oklopne transportere “AMX-10 RC” koje je dobila iz Francuske u utorak popodne, a ministar…
Total
0
Share