Putinovi vojnici se prerušili u Ukrajince, ali su se Rusi zbunili i ubili ih

Ruski vojnici upravljaju dronom @Twitter

Telegram profili povezani sa ruskim proratnim blogerima izvještavaju o čudnom incidentu na istočnom ukrajinskom frontu. Prema njihovim riječima, nekoliko ruskih vojnika koji su navodno pokušali operaciju iza neprijateljskih linija ubili su njihovi drugovi koji su ih bombardirali artiljerijom.

Ruski Telegram kanal “Kremljska tabakera” javlja da su u blizini Robotinea ruske trupe namjeravale izvršiti operaciju “iza neprijateljskih linija”. Ruski vojnici su se presvukli u ukrajinske uniforme, ali ih je primjetio ruski dron koji vjerovatno nije znao ništa o njihovoj misiji. Grupa ruskih vojnika je zamijenjena grupom ukrajinskih vojnika, zbog čega ih je ruska artiljerija počela granatirati.

Bijeg ruskog komandanta

Kao rezultat napada, poginula su 32 ruska vojnika. Nakon toga, ukrajinske trupe su otkrile položaje ruske artiljerijske, te su ih bombardovali. Navodi se da je u napadu poginulo još 19 ruskih vojnika.

Ruski komandant koji je naredio operaciju navodno je pobjegao i za njim je raspisana potjernlica.

Podsjetimo, teške borbe vode trenutno se u blizini grada Robotine, koji je okupirala Rusija, južno od linije fronta u regionu Zaporožja. Ukrajinci pokušavaju da napreduju prema Tokmaku, važnoj strateškoj tački prema Azovskom moru. Već od Tokmaka se mogu kontrolisati putevi koji vode za Melitopolj, grad kroz koji prolaze glavni putevi snabdijevanja Krima koji je još 2014. godine okupirala Rusija.

Podaci: Twitter

Vezane vijesti

Objavljen video uništavanja ruskih snaga u selu Pjatihatki

Ukrajinska vojska objavila je danas snimak bitke za selo Pjatihatko u regiji Zaporožje, koje je donedavno bilo okupirano…

Ruska vojska se “kupa u vlastitoj krvi” povlačeći se iz Zaporožja i Hersona

Ruska vojska se povlači u nekoliko sektora na jugu i istoku Ukrajine, objavio je u petak šef ruske…

Poljska traži 1.300 milijardi eura od Njemačke za štetu nanesenu u Drugom svjetskom ratu

Poljska je procijenila na više od 1.300 milijardi eura štetu koju je Njemačka napravila u Drugom svjetskom ratu,…
Total
0
Share