Roditelji pronašli sina 14 godina nakon njegove otmice

Otmica djece u Kini @Twitter

Roditelji su se ponovo sastali sa svojim otetim djetetom, čak 14 godina nakon njegove otmice.

Sun Zhuo, koji sada ima 18 godina, otet je iz kineskog Šenžena 2007. u dobi od četiri godine, ali njegovi roditelji nikada nisu prestali da ga traže, nadajući se da će ga ponovo naći živog.

Njegov otac Sun Haiyang i majka Peng Siying prodali su svoju imovinu kako bi finansirali istragu o svom djetetu, nudeći više od 30 hiljada dolara za informacije koje bi mogle dovesti do otkrivanja djeteta.

Tokom godina, Sun Haiyang je putovao u gotovo sve regije Kine u potrazi za svojim sinom.

Vlasti su locirali Suna u istočnoj provinciji Šandong, koristeći tehnologiju prepoznavanja lica kako bi identifikovali osumnjičenog po imenu Wu, koji je optužen za otmicu djeteta. Identitet djeteta potvrđen je analizom DNK.

Masovna pojava

Prema kineskom zakonu, maksimalna kazna za trgovinu ljudima je smrt, a “kupci djece” mogu dobiti zatvorsku kaznu do tri godine.

Čak 8.000 otete djece u Kini ponovo je spojeno sa svojim porodicama u 2021. godini. Mnogi od tih slučajeva riješeni su zahvaljujući tehnologiji DNK analize i prepoznavanju lica.

Vezane vijesti

“Putin više nije sposoban da uradi ono što je namjeravao”

Putin će morati promijeniti ciljeve rata u Ukrajini, jer vojni poraz i nedostatak resursa dokazuju nesposobnost Rusije da…

Nezadovoljan stanjem na frontu: “Putin glasno vikao na svoje generale”

Ruski predsjednik Vladimir Putin nezadovoljan je stanjem na frontu u Ukrajini, te je naredio ruskim generalima da preduzmu…

“Wagner” je spreman braniti Belgorod, imamo samo jedan uslov

Šef ruske paravojne grupe “Wagner” izjavio je u subotu da je spreman poslati svoje jedinice u odbranu ruske…
Total
0
Share