Roditelji pronašli sina 14 godina nakon njegove otmice

Otmica djece u Kini @Twitter

Roditelji su se ponovo sastali sa svojim otetim djetetom, čak 14 godina nakon njegove otmice.

Sun Zhuo, koji sada ima 18 godina, otet je iz kineskog Šenžena 2007. u dobi od četiri godine, ali njegovi roditelji nikada nisu prestali da ga traže, nadajući se da će ga ponovo naći živog.

Njegov otac Sun Haiyang i majka Peng Siying prodali su svoju imovinu kako bi finansirali istragu o svom djetetu, nudeći više od 30 hiljada dolara za informacije koje bi mogle dovesti do otkrivanja djeteta.

Tokom godina, Sun Haiyang je putovao u gotovo sve regije Kine u potrazi za svojim sinom.

Vlasti su locirali Suna u istočnoj provinciji Šandong, koristeći tehnologiju prepoznavanja lica kako bi identifikovali osumnjičenog po imenu Wu, koji je optužen za otmicu djeteta. Identitet djeteta potvrđen je analizom DNK.

Masovna pojava

Prema kineskom zakonu, maksimalna kazna za trgovinu ljudima je smrt, a “kupci djece” mogu dobiti zatvorsku kaznu do tri godine.

Čak 8.000 otete djece u Kini ponovo je spojeno sa svojim porodicama u 2021. godini. Mnogi od tih slučajeva riješeni su zahvaljujući tehnologiji DNK analize i prepoznavanju lica.

Vezane vijesti

Objavljen snimak samouništenja “Starlinkovih” satelita

Impresivan video samouništenja “SpaceX”-ovih satelita snimljen je kamerom u vlasništvu “Karipskog društva astronoma” u Portoriku 7. februara u…

Upucana četverogodišnja nećakinja Georgea Floyda

Jedan je porodični stan u Houstonu (SAD) navodno pogođen sa nekoliko hitaca u noći na 1. januar, izjavi…

Novalić: “Unapređenje obrazovanja izuzetno je važno i za IT sektor”

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) Fadil Novalić rekao je da cijeni doprinos obrazovanju Međunarodnog univerziteta u Sarajevu…
Total
1
Share