Rusi prijete Njemačkoj: “Nezakonito ste anektirali državu članicu UN-a”

Vladimir Solovjov @Twitter

Novi nadrealni ispad dogodio se proteklih dana na ruskoj televiziji, kada je najveći medijski propagandista Kremlja, Vladimir Solovjov, izričito prijetio Njemačkoj. On je doveo u pitanje teritorijalni integritet Njemačke, koju optužuje za “nezakonito aneksiju” Njemačke Demokratske Republike nakon pada Berlinskog zida 1989. godine.

Vladimir Solovjov je u jednoj od svojih emisija na ruskoj državnoj televiziji rekao da Njemačka nije legitimna država, već “zbir različitih zemalja”. On je optužio Njemačku za “nezakonitu aneksiju” bivše Demokratske Republike Njemačke.

Video: Twitter

“Gdje su demokratske procedure!?”

“Zašto polazimo od pretpostavke nepovrijedivosti teritorijalnih granica Francuske i Njemačke? Šta je opravdanje za postojanje Njemačke unutar tih granica? Može li neko objasniti molim vas”, započeo je ruski propagandista svoj monolog, te nastavio:

“Koliko dugo Njemačka postoji unutar granica koje poznajemo? To je skup različitih zemalja, sa različitim pristupima, sa različitim političkim strukturama. Zašto je tretiramo kao svojevrsnu jedinstvenu državu? Ja to uopšte ne smatram legitimnom državom. Žao mi je, ali oni su nezakonito anektirali državu članicu UN-a. To je prekršilo Helsinški sporazum, bila je to država članica UN-a, gdje je nestala? Šta, jesu li sproveli demokratsku proceduru? Ne. Uzeli su je, progutali su DDR. Bila je to čista aneksija”, zaključio je Solovjov.

Podsjetimo, Njemačka Demokratska Republika (DDR), koja je bila pod kontrolom SSSR-a gotovo 50 godina nakon Drugog svjetskog rata, ponovno se ujedinila sa Saveznom Republikom Njemačkom u oktobru 1990. godine, nakon sporazuma po kojem je “DDR priznala zakone i Ustav SRNJ, time se pridruživši njenoj teritoriji” i tako postavši ujedinjena Njemačka koju svi danas poznajemo.

Vezane vijesti

Nestvarna bitka ukrajinskog vojnika koji sam odbija ruski napad u blizini Bahmuta

Na društvenim mrežama objavljen je 5-minutni video koji prikazuje nestvarne bitke na frontu Bahmut u istočnoj Ukrajini. Snimak…

Ogromna eksplozija napravila rupu od 20 metara usred ruskog Belgoroda

Guverner Belgorodske oblasti u Rusiji, Vjačeslav Gladkov, potvrdio je informaciju o večerašnjoj eksploziji u gradu, rekavši da u…

Erdogan pokazao novi dron “Bayraktar” sa ukrajinskim motorom

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan pokazao je novi borbeni dron “Bayraktar Küzelelma” turske kompanije “Baykar Technology”. Model je…
Total
0
Share