Rusija je odustala od ideje da okupira Ukrajinu

Mobilisani Rusi na Krimu @Twitter/visegrad24

Mihajlo Podoljak, savjetnik ukrajinskog predsjedništva, rekao je da je Rusija odustala od ideje o potpunoj okupaciji Ukrajine, prenijela je agencija “Unian”.

“Rusija sada zaista nema nikakve vojne ciljeve. Ona ima jedan cilj. I već ga izražava na raznim platformama i zvanično i nezvanično, javno i privatno. Taj cilj je da uništi maksimalan broj građana Ukrajine“, rekao je.

Prema njegovim rečima, Rusi shvataju da neće moći da zauzmu Ukrajinu, što im je bio prvobitni cilj. “Rusija je potpuno odsječena od moderne civilizacije“, istakao je Podoljak.

Poniženi i poraženi

Sada je Ruska Federacija odustala od koncepta okupacije Ukrajine, siguran je Podoljak. Rusi danas imaju jedan cilj – demonstrativno i javno uništiti što više civila.

Ruska Federacija je 24. februara 2022. pokrenula veliki rat protiv Ukrajine, ali je brzo shvatila da ne može dobiti ovaj rat. Rusi su poraženi u Kijevskoj oblasti, kasnije su izgubili Herson, područje oko Harkova, a Bahmut ne mogu da zauzmu mjesecima.

Vezane vijesti

Žirinovski: Bombardovati Ukrajinu u novogodišnjoj noći, svi će biti pijani

Vladimir Žirinovski, nekadašnji zamjenik ruske Državne dume, te lider desničarske Liberalno-demokratska stranke Rusije (LDPR), kazao je da bi…

Turska: More se povuklo 25 metara u Izmiru, građani uznemireni

More se povuklo u naselju Sığacık u okrugu Seferihisar u turskom Izmiru. Nakon povlačenja, koje je mjestimično dostizalo…

Ekstremne mjere: Rusija šalje na front tenkove “T-54” stare 80 godina

Ruska vojska je ponovo aktivirala i počela da šalje na front u Ukrajini sovjetske tenkove iz porodice T-54/55…
Total
0
Share