Rusija predstavila ratnu “crkvu na napuhavanje”: Isus ukrašen “poznatim” slovima

Ruska crkva na napuhavanje @Twitter

Vojnopoljska crkva na napuhavanje predstavljena je kao jedan od najnovijih dostignuća ruske vojske na upravo održanom sajmu vojne opreme “Armija 2023”.

Prema riječima sveštenika Ruske pravoslavne crkve Borisa Grišina, stvorena je za “specijalnu vojnu operaciju” u Ukrajini, ime koje Rusija voli da koristi za svoj rat protiv susjedne zemlje.

Crkva za 30 vojnika

Prenosna crkva je zapravo šator dimenzija 4 x 4 metra koji može da primi vod (30) vojnika, prenosi ruska agencija “RIA Novosti“. Šator mogu napuhati dvije osobe za deset minuta, što uključuje i postavljanje svih unutrašnjih ikona na zidove šatora. “Demontaža” crkve traje malo duže, odnosno oko 15 minuta.

“Ono što je zaista teško komentarisati su dva simbola prikazana s obje strane Isusa Krista – slova Z i V, koja su postala monstruozni simboli rata Moskve protiv mirnih građana suverene Ukrajine“, napisao je na svom Twitter profilu Anton Gerashchenko, savjetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine.

Video: Twitter

Vezane vijesti

Ruske trupe uništile AN-225, najveći transportni avion na svijetu

Kao rezultat vazdušnog napada ruskih trupa na aerodrom “Gostomel” sjeverno od Kijeva, izgorio je jedan od najvećih i…

Prvi put jedna žena posthumno dobila orden “Heroja Ukrajine”

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski potpisao je ukaze o dodjeli državnih nagrada vojsci Oružanih snaga Ukrajine. Državne nagrade dodijeljene…

Ukrajinska policija “izvlači” muškarce iz vozova na granici sa Poljskom

Otkako je Rusija izvršila invaziju, na hiljade Ukrajinaca pobjeglo je u susjedne zemlje na zapadu. Uglavnom su to…
Total
0
Share