Rusima “gori tlo pod nogama”: Prigožin pozvao Šojgua u Bahmut

Sergej Šojgu @YouTube

Vođa ruske plaćeničke grupe “Wagner” Jevgenij Prigožin ponovo izaziva sukob sa ministrom odbrane Ruske Federacije Sergejem Šojguom. Ovoga puta neočekivano je pozvao šefa Ministarstva odbrane da dođe u Bahmut u Donjeckoj oblasti, grad u kome se vode teške borbe.

Kako je saopštila Prigožinova pres-služba, šef “Wagnera” je javno pozvao Šojgua da dođe u Bahmut, izjavivši da su ukrajinski vojnici probili bokove, za šta su odgovorne jedinice Oružanih snaga Rusije.

Dugogodišnje “iskustvo”

“Neprijatelj je izveo niz uspješnih protunapada na odbrambene bokove grupe ‘Wagner’, gdje su smještene jedinice Oružanih snaga Rusije. Uzimajući u obzir tešku operativnu situaciju, kao i vaše dugogodišnje iskustvo u vođenju neprijateljstava, molim vas da dođete u Bahmut kako biste sami procijenili situaciju”, napisao je Prigožin u otvorenom pismu upućenom Šojguu.

Istovremeno, Prigožin se u pismu, koje je datirano na 11. maj, hvali da njegovi borci navodno kontrolišu 95% Bahmuta.

Vezane vijesti

Kolona uništenih ruskih tenkova proteže se dokle pogled seže kod Avdejevke

Novi video koji su objavile ukrajinske oružane snage pokazuje koliki su gubici ruske vojske u pogledu oklopa i…

Rusi zarobili ukrajinski “narodni dron” sa tehničkim priručnikom

Nekoliko fotografija podijeljenih na društvenim mrežama pokazuje da su Rusi uspjeli uhvatiti ukrajinski “narodni dron” zajedno sa tehničkim…

Ukrajinsko ministarstvo odbrane video snimkom najavljuje kontraofanzivu

Ministarstvo odbrane Ukrajine objavilo je danas video snimak putem kojeg očito želi reći da će dugo očekivana kontraofanziva…
Total
0
Share