Ruske trupe u Kazahstanu s opremom za elektronsko ratovanje protiv demonstranata

Ruska vojna oprema za elektronsko ratovanje u Kazahstanu @YouTube

Ruske trupe koje stižu u Kazahstan sastoje se od padobranskih jedinica i vojnika specijalnih snaga.

Međutim, ono što je medijima najviše “upalo u oči” jeste i ruska vojna oprema za elektronsko ratovanje, kao i bespilotne letjelice koje se koriste za ometanje komunikacija, tačnije za spriječavanje demonstranata da koordinišu, fotografišu ili snimaju zlostavljanja, kao i zločine koje su počinile represivne snage Kazahstanske vlade, piše američki portal “The Drive“.

Ometanje telefona demonstranata

Na slikama s društvenih mreža, može se vidjeti barem jedan vojni kamion “Kamaz” kako silazi iz ruskog vojnog transportnog aviona na aerodromu u Almatiju. Kamion je, u stvari, sistem za elektronsko ratovanje koji sadrži i do tri drona koji se koriste za ometanje komunikacija.

Sistem elektronskog ratovanja se zove “Leer-3” ili “RB-341V“, a kamion služi kao komandni i kontrolni centar za dron letjelice.

Mirovne snage ili “okupacija”

Istovremeno, ruska vojska koristi najmanje 75 vojnih transportnih aviona za prebacivanje ruskih jedinica u Kazahstan, koje su dio takozvanog “mirovnog kontingenta” Organizacije ugovora o kolektivnoj sigurnosti (ODKB), vojnog saveza koji okuplja Rusiju, Kazahstan, Tadžikistan, Kirgistan, Bjelorusiju i Armeniju.

Video: YouTube

Vezane vijesti

Slike katastrofe najrazornijeg požara u Kaliforniji

Najveći požar zabilježen ove godine u Kaliforniji (SAD) nastavio je u nedjelju napredovati kroz sušne regije zapadne američke…

Uništeno 9 tenkova i 4 transportera: Rusi se međusobno borili kod Kijeva!?

Ruska vojska danas je greškom pucala na vlastita borbena vozila u blizini Severinke, u Kijevskoj oblasti. Kao rezultat…

Zelenski potvrdio da je prvi “NASAMS” sistem isporučen Ukrajini

Ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelensky, u intervjuu za američki “CBS News”, potvrdio je da je prvi “NASAMS” napredni protivvazdušni…
Total
6
Share