“Ruski turisti ne bi trebalo da se motaju po inostranstvu dok njihova zemlja vodi krvavi rat”

Dmitrij Kuleba @Twitter

Ukrajinska inicijativa za ograničavanje mogućnosti posjeta ruskih građana Evropi sve više uzima maha u EU, izjavio je ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba.

Latvija je već prestala da izdaje vize. Finska i Estonija su podržale takve planove. Uskoro će se o toj temi razgovarati na nivou Evropske unije“, rekao je Kuleba.

U majicama SSSR-a i sa slovima “Z”

Ministar je napomenuo da Ukrajina ne prihvata argument da će takav potez ograničiti mogućnost odlaska onim Rusima koji ne podržavaju Putinov režim.

“Za ljude koji su proganjani, uvijek će postojati mogućnost političkog azila. Ali ruski turisti u majicama SSSR-a, slovima Z i svima njima sličnima ne bi trebalo da se motaju po stranim plažama, znamenitostima, radnjama, restoranima, sve dok im zemlja vodi krvavi agresorski rat u Evropi“, dodao je Kuleba.

Vezane vijesti

“Putin je kukavica koja se bori sa civilima i djecom”

Predsjednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi, koja je nedavno posjetila Kijev, nazvala je ruskog predsjednika Vladimira Putina…

Washington šalje Ukrajini dodatnih 18 “HIMARS” sistema

Pentagon je u srijedu najavio dodatnih 1,1 milijardu dolara vojne pomoći Ukrajini, u obliku narudžbi oružja za američku…

Šta je ostalo od ruskog tenka “T-80U” nakon ukrajinskog “pogotka odozgo”

Novi video koji se pojavio na društvenim mrežama pokazuje šta je ostalo nakon ruskog tenka kada ga je…
Total
1
Share