SAD: Rusija će napasti Ukrajinu do sredine februara!?

Vladimir Putin @YouTube

Sjedinjene Američke Države (SAD) još uvijek čekaju da Rusija na ovaj ili onaj način upotrijebi “vojnu silu” protiv Ukrajine do sredine februara, izjavila je u srijedu za “AFP” zamjenica američkog državnog sekretara Wendy Sherman.

“Sve ukazuje da će ruski predsjednik Vladimir Putin u nekom trenutku, možda od sada do sredine februara, upotrijebiti vojnu silu“, rekla je Sherman, dodajući da ne zna da li je donijeta “konačna odluka” da se krene u ofanzivu.

“Mislim da niko oko Putina ne zna šta će on na kraju da uradi, dodala je.

Olimpijada kao početak invazije

Zamjenica američkog državnog sekretara je također kazala da bi Zimska olimpijada u Pekingu, koja će se svečano otvoriti početkom februara i kojoj ćee prisustvovati ruski predsjednik, mogla “uticati na njegov raspored i razmišljanje“.

“Svi znamo da igre u Pekingu počinju ceremonijom otvaranja 4. februara, a predsjednik Putin će biti tamo. Mislim da bi predsjednik Xi Jinping bio sretan ako je Putin odabrao baš taj trenutak za invaziju na Ukrajinu“, zaključila je Sherman.

Vezane vijesti

Ukrajinci oborili rusku krstareću raketu prenosnim sistemom “Igla”

Nisu sve krstareće rakete koje je Rusija ispalila u ponedjeljak ujutro pogodile svoje mete, a nisu sve presreli…

Rusko bombardovanje oštetilo nuklearno postrojenje u Harkovu

Rusko bombardovanje navodno je oštetilo zgrade “Instituta za fiziku i tehnologiju” u Harkovu, gdje se nalazi nuklearni reaktor…

Klizište odnijelo skoro 150 života, među poginulima i 26 djece

Broj poginulih od razornih klizišta u brazilskoj državi Rio de Janeiro ponovo je porastao. Vlasti su saopštile da…
Total
1
Share