SAD: Rusija će napasti Ukrajinu do sredine februara!?

Vladimir Putin @YouTube

Sjedinjene Američke Države (SAD) još uvijek čekaju da Rusija na ovaj ili onaj način upotrijebi “vojnu silu” protiv Ukrajine do sredine februara, izjavila je u srijedu za “AFP” zamjenica američkog državnog sekretara Wendy Sherman.

“Sve ukazuje da će ruski predsjednik Vladimir Putin u nekom trenutku, možda od sada do sredine februara, upotrijebiti vojnu silu“, rekla je Sherman, dodajući da ne zna da li je donijeta “konačna odluka” da se krene u ofanzivu.

“Mislim da niko oko Putina ne zna šta će on na kraju da uradi, dodala je.

Olimpijada kao početak invazije

Zamjenica američkog državnog sekretara je također kazala da bi Zimska olimpijada u Pekingu, koja će se svečano otvoriti početkom februara i kojoj ćee prisustvovati ruski predsjednik, mogla “uticati na njegov raspored i razmišljanje“.

“Svi znamo da igre u Pekingu počinju ceremonijom otvaranja 4. februara, a predsjednik Putin će biti tamo. Mislim da bi predsjednik Xi Jinping bio sretan ako je Putin odabrao baš taj trenutak za invaziju na Ukrajinu“, zaključila je Sherman.

Komentariši
Vezane vijesti

Poljska otkrila neidentifikovani vojni objekat u šumi na sjeveru zemlje

Ostaci vojnog objekta pronađeni su u sjevernoj Poljskoj, u blizini grada Bydgoszcz, izjavili su u četvrtak poljski ministar…

Poginuo jedan od najboljih pilota Ukrajine, objavljen snimak napada na njegov helikopter

Dana 7. maja, prilikom izvršavanja borbenog zadatka, poginuo je jedan od najboljih pilota Ukrajine, 49-godišnji zamjenik komandanta Ratne…

Trenutak kada se avion srušio u jezero

Mali avion srušio se u nedjelju na jezeru Colibita u okrugu Bistrita Nasaud u Rumuniji. Slike koje su…
Total
0
Share