Senator Grassley: “Ne možemo dozvoliti ponavljanje genocida u Bosni i Hercegovini”

Chuck Grassley @YouTube

Američki senator Chuck Grassley, je nakon sastanka sa ministricom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Biserom Turković, uputio pismo američkim državnom sekretaru Antonyju Blinkenu.

Grassley u pismu navodi da je lider bosanskih Srba Milorad Dodik zaprijetio da će otcijepiti entitet RS od Bosne i Hercegovine, te da SAD treba da uvedu sve mehanizme, uključujući diplomatiju i sankcije.

Napominjući da ga je ministrica Turković informisala o ozbiljnosti situacije u Bosni i Hercegovini, Grassley je pozvao američku administraciju da preduzme sve neophodne korake kako bi se spriječilo pogoršanje situacije u Bosni i Hercegovini.

Očuvati mir

Ističući da su mnogi ljudi koji žive u SAD došli kao rezultat rata i genocida u Bosni i Hercegovini, senator iz Iowe je napisao: “Ne možemo dozvoliti da se ovo ponovi“.

Navodeći da je spreman učiniti sve da očuva mir i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, Grassley je dodao da je spreman raditi sa ministrom vanjskih poslova Blinkenom po ovom pitanju.

Vezane vijesti

Oružane snage Ukrajine oborile krstareću raketu iznad Kramatorska

Ukrajinske snage protivvazdušne odbrane oborile su danas krstareću raketu iznad Kramatorska, u oblasti Donjecka na istoku države, kazao…

U Turskoj o ovoj zgradi govore kao o “čudu”: Netaktnuta u moru ruševina

Turski region Hatay bio je epicentar razornog zemljotresa 6. februara koji je, osim Turske, pogodio i susjednu Siriju.…

Skandal: Gradonačelnica Berlina video linkom razgovarala sa lažnim Vitalijem Kličkom

Prevarant, koji se pretvarao da je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko, kontaktirao je gradonačelnicu Berlina Francisku Giffai putem video…
Total
1
Share