Senator Grassley: “Ne možemo dozvoliti ponavljanje genocida u Bosni i Hercegovini”

Chuck Grassley @YouTube

Američki senator Chuck Grassley, je nakon sastanka sa ministricom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Biserom Turković, uputio pismo američkim državnom sekretaru Antonyju Blinkenu.

Grassley u pismu navodi da je lider bosanskih Srba Milorad Dodik zaprijetio da će otcijepiti entitet RS od Bosne i Hercegovine, te da SAD treba da uvedu sve mehanizme, uključujući diplomatiju i sankcije.

Napominjući da ga je ministrica Turković informisala o ozbiljnosti situacije u Bosni i Hercegovini, Grassley je pozvao američku administraciju da preduzme sve neophodne korake kako bi se spriječilo pogoršanje situacije u Bosni i Hercegovini.

Očuvati mir

Ističući da su mnogi ljudi koji žive u SAD došli kao rezultat rata i genocida u Bosni i Hercegovini, senator iz Iowe je napisao: “Ne možemo dozvoliti da se ovo ponovi“.

Navodeći da je spreman učiniti sve da očuva mir i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, Grassley je dodao da je spreman raditi sa ministrom vanjskih poslova Blinkenom po ovom pitanju.

Vezane vijesti

Pokret otpora u okupiranom Melitopolju likvidirao više od 70 ruskih vojnika

Uzrok smrti ruskih noćnih patrola tokom policijskog sata – rane od noža i vatrenog oružja, saopšteno je danas…

Putin optužuje Zapad: “Čine sve kako bi opljačkali cijeli svijet”

Ruski predsjednik Vladimir Putin optužio je Zapad da želi pretvoriti Rusiju u “koloniju”, tokom svog govora u petak…

“Genocidna politika Rusije – od kukavica do profesionalaca”

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski kazao je, u kontekstu posjete Ukrajini tužioca Međunarodnog krivičnog suda Karima Kana, da će…
Total
0
Share