Skandal: Influenceri putuju migrantskim brodovima za lajkove

Migranti na Sredozemnom moru @YouTube

Svake godine hiljade ljudi gube živote na Mediteranu pokušavajući doći do Evrope. Međutim, nedavni slučaj u vezi s migrantima izazvao je skandal u jednoj sjevernoafričkoj državi.

Dvije Tunižanke su navodno otišle i kupile mjesto na malom brodu od trgovaca ljudima, odnosno među migrantima koji preko Sredozemnog mora ilegalno plove prema Italiji.

Prva je to uradila Sabee al Saidi (18) koji je doplovila jednim ovakvim brodom na italijansko ostrvo Lampeduza. Nekoliko dana kasnije pratila ju je i Chaima Ben Mahmoude. Fotografije i video zapise putovanja iz Tunisa u Italiju objavila je na “TikTok”-u gdje ima preko 21 milion pratilaca.

Morale su napustiti Tunis

Njih dvije su nakon Italije, u nastavku “putovanja”, objavljivale videa i fotografije o svojim putovanjima i šopingu širom Evrope, tu je bio i selfie ispred Ajfelovog tornja, vožnja u BMW-u itd.

Ono što su uradile izazvalo je oštre kritike u njihovoj domovini Tunisu, koju su u međuvremenu morale napustiti.

Vezane vijesti

Trenutak kada je pas pronašao milion eura u ženinom prtljagu

Italijanski policijski pas po imenu Elio otkrio je više od milion eura u prtljagu žene koja je putovala…

Ruski “FSB”: Ukrajinka koja je pripremala napad na Duginu, pobjegla u Estoniju

Ruska Federalna služba bezbjednosti (FSB) optužila je u ponedjeljak ukrajinske tajne službe da su izvršile atentat na Dariju…

Bjelorusija optužila poljske graničare da su pucali iz praćke na kontrolni punkt

Granična policija Bjelorusije navela je danas da su “poljske snage sigurnosti pucale na punkt Piščatka”. Bjeloruska strana naglašava…
Total
0
Share