Spasioci došli do dječaka u bunaru: “Bio je bez svijesti, ali je živ”

Spasioci ispred bunara @Twitter

Nakon nekoliko dana rada, spasioci su konačno stigli do dječaka Rayana nakon što je petogodišnjak pao u duboki bunar u Maroku.

“Malog Rayana je pronašao spasilački tim“, prenose lokalni mediji, uz napomenu da je dječak bio bez svijesti, ali živ. Trenutno tim doktora civilne zaštite sa respiratorom preuzima zadatak da petogodišnjaka izvuče iz bunara na nosilima.

U tu svrhu je od petka navečer prokopan horizontalni tunel na dubini od oko 32 metra kako bi se do Rayana došlo kroz rupu iskopanu paralelno sa bunarom. Policijski helikopter je takođe spreman da dječaka odveze u obližnju bolnicu.

Konačno stigao spas

Petogodišnjak je u utorak popodne pao u neobezbijeđen bunar u blizini porodične kuće. Spasioci su prvo pokušali da izvuku dječaka iz bunara u srijedu, međutim, to nije bilo moguće zbog male širine bunara.

Spasioci su takođe strahovali da bi se okno moglo urušiti zbog lošeg stanja tla. Radovi na iskopavanju su više puta prekidani.

Video / UŽIVO: YouTube

Vezane vijesti

SAD: Nuklearni napad na Ukrajinu smatraćemo napadom na NATO

SAD će upotrebu nuklearnog oružja od strane Rusije u Ukrajini smatrati napadom na NATO, jer će posljedice takvih…

Influencer pao sa 219 metara visine: Smrt zbog fotografije

Odvažna i hrabra djela za najbolji kadar, pomoću kojih onda možete dobiti što više lajkova na društvenim mrežama,…

Koje 4 države Rusija ne želi u mirovnim pregovorima sa Ukrajinom

Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) Rusije u utorak je isključilo četiri zemlje iz mogućih nastojanja da posreduju u sukobu…
Total
0
Share