Sramotan skandal potresa Austriju: Vakcine s isteklim rokom poslali u BiH

Petra Bayr @YouTube

Jedna od glasnogovornica Socijaldemokratske stranke Austrije (SPÖ), Petra Bayr, oštro je danas kritikovala činjenicu da je Austrija “de facto” poslala neupotrebljive doze vakcina protiv virusa korone u Bosnu i Hercegovinu.

Prema pisanju magazina “Profil“, čije je navode danas prenio i portal Danas.ba, neke od doza vakcine protiv virusa korona koju je Austrija donirala, na kraju su morale biŧi bačene u smeće jer su doze istekle u oktobru i novembru, te se više nisu mogle upotrijebiti na vrijeme.

Nevjerovatan skandal i duboko sramotan”, kazala je danas Bayr za austrijske medije.

Opasna stvar za Austriju

Bayr smatra da su gomilanje vakcina i njihova nepravedna distribucija širom svijeta zapravo jedan od pokreŧača pandemije.

“Cijela stvar nije samo skandalozna za jednu od najbogatijih država svijeta, već je za Austriju i vrlo opasna. Ministar vanjskih poslova Michael Linhart nam očito treba dati neko dodatno objašnjenje ove čitave siŧuacije”, kazala je Bayr.

“Umjesto ovog nedostojnog čina s doniranjem vakcina s isteklim rokom trajanja, bilo bi politički odgovorno konačno suspendovati patentna prava za vakcine protiv virusa korona i dozvoliti njihovu proizvodnju na licu mjesŧa”, dodala je.

Vezane vijesti

Spasioci došli do dječaka u bunaru: “Bio je bez svijesti, ali je živ”

Nakon nekoliko dana rada, spasioci su konačno stigli do dječaka Rayana nakon što je petogodišnjak pao u duboki…

Otac ubio kćerku (7) nožem ispred škole

Kako prenose lokalni mediji, u njemačkom gradu Ulmu 40-godišnji muškarac ubio je u ponedjeljak svoju sedmogodišnju kćerku, te…

“Kapetan HIMARS” uputio poruku Rusiji: “Stalno vas lažu”

Vojnik koji je postao poznat kao “kapetan HIMARS” objavio je novi video apel Oružanim snagama Rusije. Ukrajinski vojnik…
Total
0
Share