“Ta mrska Amerika”: Rusi žele preseliti sjedište UN-a u Ženevu ili Beč

Vijeće sigurnosti UN @Twitter

Direktor Odjela za međunarodne organizacije ruskog ministarstva vanjskih poslova, Pjotr ​​Iljičev, kazao je danas da bi Rusija više voljela da sjedište UN umjesto u New Yorku vidi u nekom neutralnijem gradu, prenosi “Tass”.

“Naravno, mi bismo radije premjestili sjedište UN-a negdje na drugu neutralniju tačku, Ženevu ili Beč, međutim mnogo država članica ne želi napustiti New York“, rekao je ruski diplomata.

“U SAD se ne poštuju prava nacija”

Ranije se i lider stranke “Pravedna Rusija – Za istinu” Sergej Mironov zalagao za promjenu lokacije sjedišta UN-a u korist neutralnije države. Napomenuo je da se sjedište UN-a može prenijeti tamo gdje se “poštuju ljudska prava i prava nacija”, na primjer, u neku od država organizacije “BRICS” – Brazila, Rusije, Indije, Kine ili Južne Afrike.

Prvi zamjenik stalnog predstavnika Rusije u Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski rekao je da će za premještaj biti potrebne dvije trećine glasova u Generalnoj skupštini UN-a.

Vezane vijesti

21 ruski tenk izbačen iz borbe u 24 sata

Čak 21 tenk i 23 oklopna transportera u samo jednom danu – to je statistika uništenih teških ruskih…

Amerikanci tražili od Ukrajine da ne vrši sabotaže tokom pobune “Wagnera”!?

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u intervjuu za “Prvi kanal” govorio je o postojanju nepotvrđenih informacija prema…

Ukrajinski farmer traktorom vuče “trofejni” protivavionski top

Dok ruska vojska u blizini Nikolajeva, na jugu Ukrajine, pamti rat u Čečeniji samo kao “običnu šetnju”, ukrajinski…
Total
0
Share