Tokom aeromitinga: Borbeni avion se srušio na parking stambenog kompleksa

Pad akrobatskog aviona u Finskoj @Twitter

Danas objavljeni video na društvenim mrežama prikazuje trenutak kada se dvoje pilota katapultiralo iz borbenog aviona neposredno prije nego što se letjelica srušila tokom aeromitinga u Michiganu (SAD), u nedjelju popodne.

Pad aviona dogodio se u Bellevilleu, nedaleko od Detroita na aeromitingu “Thunder Over Michigan”. Lokalni zvaničnici navode da se avion srušio na parking stambenog kompleksa.

Tragedija bez posljedica

Dvije osobe u avionu “MiG-23” padobranom su spustile južno od aerodroma “Willow Run” prije nego što su sletjele u jezero Belleville, saopštila je “FAA”. Prevezeni su u bolnicu i u stabilnom su stanju.

Lokalni mediji navode da samo čudom niko drugi nije povrijeđen ili smrtno nastradao, pogotovo imajući u vidu da je avion pao usred stambenog naselja.

Video: Twitter

Vezane vijesti

Suze i plač stanovnika Robotinea nakon što su ih oslobodili Ukrajinci

Ministarstvo odbrane u Kijevu objavilo je emotivne snimke koje su snimili ukrajinski vojnici nakon što su spasili nekoliko…

Ukrajina se sprema za moguću ofanzivu Bjelorusije

Ukrajinska vojska pojačala je odbranu duž granice sa Bjelorusijom i sprema se za moguću ofanzivu sa ove strane,…

Ukrajina: Putin možda nije živ, poslali su njegovog dvojnika u Mariupolj

Glavna obavještajna uprava (GUR) Ministarstva odbrane Ukrajine ne isključuje mogućnost da je dvojnik ruskog predsjednika Vladimira Putina posjetio…
Total
0
Share