Tragedija: Upucao 16-godišnju kćerku misleći da je provalnik

Provalnik @freepik.com

Pošto je očigledno mislio da je ona provalnica, muškarac u američkoj saveznoj državi Ohio (SAD), ubio je svoju 16-godišnju kćerku.

Porodični čovjek je u srijedu navečer otvorio vatru na tinejdžerku u garaži svoje kuće u gradu Columbus, piše “The Columbus Dispatch“. Nesretna djevojčica je teško povrijeđena prebačena u bolnicu, ali je ubrzo preminula, navodi policija.

Prema navodima “The Columbus Dispatch“, majka 16-godišnjakinje je alarmirala policiju oko 04:30 sati ujutro. U hitnom pozivu, prema navodima medija, čuje se dvoje roditelja kako očajnički razgovaraju sa svojom kćerkom. Prema izvještaju policije, alarmni sistem je očigledno bio aktiviran.

Užasna statistika

“Kada neko povuče okidač na pištolju, veoma je važno znati šta je meta“, rekao je glasnogovornik policije za “ABC6“. Prema navodima lokalnih vlasti, ovo je bilo 202. ubistvo u Columbusu ove godine.

Vatreno oružje je široko rasprostranjeno u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). Prema podacima s internet stranice “Gun Violence Archive“, više od 44.500 ljudi ubijeno je vatrenim oružjem u SAD ove godine. Među poginulima je više od 1.500 djece i mladih.

Vezane vijesti

Ruska desantna brigada ostavila oklopna vozila usred oranice i pobjegla

Dok ruski vojnici s jedne strane nastavljaju s pokušajima da zauzmu pojedine ukrajinske gradove, s druge strane sve…

Za treću “booster” dozu vakcine nagrada od 100 dolara

Stanovnici New Yorka, koji od utorka dobiju treću “booster” dozu vakcine protiv Covid-19, dobit će i bonus od…

Ruski vojnici koriste tepihe i sijeno za kamufliranje tenkova i vozila

Ruske trupe u Ukrajini pribjegle su korištenju sijena, tepiha i granja za kamufliranje svojih vozila, a stručnjaci kažu…
Total
10
Share