Tragedija: Upucao 16-godišnju kćerku misleći da je provalnik

Provalnik @freepik.com

Pošto je očigledno mislio da je ona provalnica, muškarac u američkoj saveznoj državi Ohio (SAD), ubio je svoju 16-godišnju kćerku.

Porodični čovjek je u srijedu navečer otvorio vatru na tinejdžerku u garaži svoje kuće u gradu Columbus, piše “The Columbus Dispatch“. Nesretna djevojčica je teško povrijeđena prebačena u bolnicu, ali je ubrzo preminula, navodi policija.

Prema navodima “The Columbus Dispatch“, majka 16-godišnjakinje je alarmirala policiju oko 04:30 sati ujutro. U hitnom pozivu, prema navodima medija, čuje se dvoje roditelja kako očajnički razgovaraju sa svojom kćerkom. Prema izvještaju policije, alarmni sistem je očigledno bio aktiviran.

Užasna statistika

“Kada neko povuče okidač na pištolju, veoma je važno znati šta je meta“, rekao je glasnogovornik policije za “ABC6“. Prema navodima lokalnih vlasti, ovo je bilo 202. ubistvo u Columbusu ove godine.

Vatreno oružje je široko rasprostranjeno u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). Prema podacima s internet stranice “Gun Violence Archive“, više od 44.500 ljudi ubijeno je vatrenim oružjem u SAD ove godine. Među poginulima je više od 1.500 djece i mladih.

Vezane vijesti

“Ako se povučemo iz Bahmuta, slijedi naša kontraofanziva”

Oleksandr Rodnjanski, ekonomski savjetnik ukrajinskog predsjednika, rekao je za “CNN” da bi ukrajinska vojska mogla napraviti “strateško povlačenje”…

Ukrajinci zarobili komandanta tenkovske čete, izvukli ga iz zapaljenog tenka

Ukrajinski branitelji izvukli su i zarobili, iz oklopnog vozila zahvaćenog plamenom, ruskog komandanta tenkovske čete. Kako je objavio…

Kebab na udaru: Pokvareno meso zarazilo 134 osobe širom Evrope

Do sada su prijavljena ukupno 134 slučaja zarazne bolesti salmonele u jedanaest evropskih država, a kako prenose pojedini…
Total
0
Share