Trump se vraća: Sljedeći “državni udar” planiran je za 2024. godinu

Donald Trump @YouTube

Teorije zavjere su razvojem interneta, a pogotovo društvenih mreža, postale toliko raširene da ih je čak i teško kontrolisati, jer nastaju na osnovu nasumičnih događaja ili pojedinačnih ljudskih sudbina.

Iako ih je obično veoma lako demantovati, to ne mijenja činjenicu da je teorija zavjera oduvijek bilo i da će ih biti i dalje, te da su upravo oni krugovi koji sumnjaju da iza svega stoje zlokobne sile i sami najviše skloni takvim zavjerama.

Kako prenose pojedini američki mediji, jedna takva teorija zavjere se možda upravo dešava u SAD-u, a ista ima za cilj potkopati demokratiju staru 230 godina, kako bi osigurala radikaliziranoj grupi ljudi, na čijem je čelu bivši predsjednik Donald Trump, da preuzme vlast za tri godine.

“Takva teorija zavjere se danas ne odvija u tajnosti, već je vidljiva golim okom “na dnevnom svjetlu” i skoro svakim danom se približava svom cilju. I sama je zasnovana na teoriji zavjere, na velikoj laži o ukradenim predsjedničkim izborima, ali je stvarna”, navodi su američkog novinara Bartona Gellmana u magazinu “The Atlantic“.

“Vratiću se”

Gellman se u svom članku ponovo osvrnuo na događaje oko Kapitola s početka ove godine, te detaljno opisao scenario koji čeka SAD 2024. godine.

Američki novinar smatra, da iako je Donald Trump bio mnogo bliži uspjehu 6. januara ove godine i ostanku na vlasti kroz “državni udarnego što je iko mogao pretpostaviti u to vrijeme, bivši američki predsjednik uz pomoć svoje popustljive stranke sada čini sve da osigura da “njegov sljedeći puč ne propadne” u novembru 2024. godine.

Vezane vijesti

Prevrnuo se autobus pun svatova: 10 mrtvih i 25 povrijeđenih na povratku s vjenčanja

Najmanje 10 ljudi je poginulo, a 25 je povrijeđeno nakon prevrtanja autobusa u velikom kružnom toku sjeverno od…

Iznenađenje za Putina: Britanske rakete mogu letjeti do Moskve

Britanija je, nastavljajući jačati vojnu saradnju sa Ukrajinom, vlastima u Kijevu isporučila prve taktičke projektile “Storm Shadow”. Ove…

“Biden nije samo glup i nesposoban, mislim da je poludio”

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump napisao je na društvenoj mreži “Truth Social” da je aktuelni…
Total
0
Share