Trump se vraća: Sljedeći “državni udar” planiran je za 2024. godinu

Donald Trump @YouTube

Teorije zavjere su razvojem interneta, a pogotovo društvenih mreža, postale toliko raširene da ih je čak i teško kontrolisati, jer nastaju na osnovu nasumičnih događaja ili pojedinačnih ljudskih sudbina.

Iako ih je obično veoma lako demantovati, to ne mijenja činjenicu da je teorija zavjera oduvijek bilo i da će ih biti i dalje, te da su upravo oni krugovi koji sumnjaju da iza svega stoje zlokobne sile i sami najviše skloni takvim zavjerama.

Kako prenose pojedini američki mediji, jedna takva teorija zavjere se možda upravo dešava u SAD-u, a ista ima za cilj potkopati demokratiju staru 230 godina, kako bi osigurala radikaliziranoj grupi ljudi, na čijem je čelu bivši predsjednik Donald Trump, da preuzme vlast za tri godine.

“Takva teorija zavjere se danas ne odvija u tajnosti, već je vidljiva golim okom “na dnevnom svjetlu” i skoro svakim danom se približava svom cilju. I sama je zasnovana na teoriji zavjere, na velikoj laži o ukradenim predsjedničkim izborima, ali je stvarna”, navodi su američkog novinara Bartona Gellmana u magazinu “The Atlantic“.

“Vratiću se”

Gellman se u svom članku ponovo osvrnuo na događaje oko Kapitola s početka ove godine, te detaljno opisao scenario koji čeka SAD 2024. godine.

Američki novinar smatra, da iako je Donald Trump bio mnogo bliži uspjehu 6. januara ove godine i ostanku na vlasti kroz “državni udarnego što je iko mogao pretpostaviti u to vrijeme, bivši američki predsjednik uz pomoć svoje popustljive stranke sada čini sve da osigura da “njegov sljedeći puč ne propadne” u novembru 2024. godine.

Vezane vijesti

Poljski vojnik zatražio politički azil u Bjelorusiji

Poljska je u petak objavila da je u potrazi za svojim nestalim vojnikom u blizini granice s Bjelorusijom,…

Ukrajinska vojska se ove godine vraća na Krim i u Donjeck

U svom novogodišnjem obraćanju, predsjednik Ukrajine Volodymyr Zelensky izrazio je nadu da će se 2022. godine ukrajinska vojska…

Opkoljeni Mariupolj prikazan “sa neba”, vidljivo totalno uništenje

Ukrajinski grad Mariupolj, na jugu Donjecke oblasti, već je dvije sedmice okružen ruskim trupama. Stambena područja i druga…
Total
1
Share