Turci ne vjeruju Erdoganu

Recep Tayyip Erdogan @YouTube

Većina Turaka ne podržava politiku aktuelnog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, pokazuju podaci istraživanja koje je organizovao centar za istraživanje javnog mnijenja “MetroPOL” iz Ankare.

40,7% ispitanika je izjavilo da odobrava postupke šefa države, dok je 57% suprotnog mišljenja. 4,9% nije odgovorilo na ovo pitanje.

Većina ispitanika smatra da bi Ankara u svojoj vanjskoj politici trebala dati prednost Rusiji i Kini, a ne Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) i Evropskoj uniji (EU). 39,4% smatra da odnosi sa Rusijom i Kinom treba da budu prioritet, 37,5% preferiše SAD i EU. 23,1% je odbilo da odgovori na ovo pitanje.

Vladajući “orjentisani” prema Moskvi

Zagovornici odnosa sa Moskvom i Pekingom imaju najviše pristalica vladajuće Partije pravde i razvoja, kao i pristalica njenog koalicionog partnera, Partije nacionalističkog pokreta.

Anketa je sprovedena od 8. do 12. januara u 28 turskih provincija, na ukupnom uzorku od 1.508 ljudi.

Vezane vijesti

Ukrajinci uništili ruski štab samo sa jednom granatom!

Vojnici ukrajinskih obavještajno-diverzantskih specijalnih jedinica “Kraken”, puka “Azov”, uništili su prije par dana ruski štab u oblasti Harkova,…

Ruski tenk je bio brz, ali su Ukrajinci bili još brži

Vojnici 93. samostalne mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine su kod Izjuma, južno od oblasti Harkov, uništili ruski tenk…

Otac pretražuje ruševine u potrazi za mjestom gdje mu je ubijena kćerka

Ruska vojska izvela je jučer veliki napad na Žitomir, grad u centralnoj Ukrajini, gdje slike sa lica mjesta…
Total
6
Share