Turski političar ispraznio gajbu narandži za govornicom parlamenta

Narandže u parlamentu Turske @YouTube

Iako se i ovaj dio svijeta suočava sa sve većim rastom inflacije, nigdje ona tako nije izražena kao u Turskoj, gdje je jedan od parlamentaraca na zanimljiv način skrenuo pažnju tamošnje javnosti na sve probleme s kojima se ova država suočava.

Ogorčenje turske javnosti rastom cijena i padom vrijednosti domaće valute “prelilo” se i na državni na parlament.

Poslanici opozicije, uglavnom “kemalisti“, koji su po prirodi “vrlo strastveni” u svojim govorima, pokušavaju ukazati na aktuelni problem turskog društva.

Tako je jedan od poslanika, koji je želio protestvovati zbog otkupnih cijena koje dobijaju uzgajivači narandži, donio za govornicu gajbu narandži i ispraznio ih po podu parlamenta kako bi pokazao svoj bijes.

Meso u Turskoj postalo luksuzna roba

Uslijedile su mnogobrojen reakcije poslanika, ali i javnosti u Turskoj, međutim to nije mnogo pomoglo ženama koje su postale majke i koje su prinuđene svojim bebama kupovati “pelene na komad”, jer su cijene standardnog pakovanja pelena “skočile u nebo”.

Video: YouTube

Vezane vijesti

Ukrajinski “lovci na tenkove” pokazali svoj “radni dan”

Vojnici 93. oklopno-mehanizovane brigade, koji brane oblast Harkov na krajnjem istoku Ukrajine, uništili su još jedan ruski tenk.…

Rusi se povlače!? Komanda u oblasti Herson “preselila” na lijevu obalu Dnjepra

Šef nikolajevske regionalne vojne uprave, Vitalij Kim, tvrdi da se cijelo vojno rukovodstvo ruske grupe u Hersonskoj oblasti…

“Azov” najavio povlačenje iz Mariupolja, ali samo sa oružjem!?

Zamjenik komandanta ukrajinskog puka “Azov”, Svyatoslav Palamar, snimio je još jednu video poruku u kojoj je naveo da…
Total
1
Share