U Londonu već 30 posto novih slučajeva čini varijanta “Omikron”

London @freepik.com

Gledano dugoročno, nova varijanta virusa korona “Omikron” će za nekoliko dana postati dominantna infekcija, te će se morati preduzeti nove mjere.

Nova varijanta virusa korona, koju je “WHO” nazvala “Omikron“, već čini 30 posto novih slučajeva u Londonu, medijski su navodi su iz povjerljivih podataka datih britanskim ministrima, koji naglašavaju opasnost od situacije s kojom se suočava Velika Britanija uoči Božića.

U međuvremenu “na otoku” raste strah da bi mogle biti uvedene nove mjere za smanjenje njegovog širenja u Velikoj Britaniji.

Pojedini epidemiolozi upozoravaju da je trenutna kriza sa “Omikron” sojem “izuzetno zabrinjavajuća”, nazivajući London i Škotsku “žarištima novog soja”.

Novo zatvaranje Velike Britanije

Predviđanja su da bi varijanta “Omikron” mogla postati dominantna za nekoliko dana u Velikoj Britaniji, što izaziva zabrinutost da Boris Johnson neće imati izbora osim da preduzme nove korake kako bi umanjio njegovo širenje.

Britanska vlada je već razmotrila implementaciju plana B, ponovno uvođenje rada na daljinu i obavezno uvođenje zaštitnih maski za lice na više mjesta. Pa ipak, zvaničnici ne žele da prihvate nove mjere iz bilo kojeg razloga, već žele pronaći drugi način.

S druge strane, broja hospitalizacija i smrtnih slučajeva u glavnom gradu Velike Britanije i dalje ostaje u okviru standardnih bojeva.

Vezane vijesti

Zelenski: “Rusija nije kažnjena za represiju nad muslimanima na Krimu”

Predsjednik Volodimir Zelenski naglasio je da je Ukrajina zemlja različitosti i mirnog suživota etničkih grupa i religija, dodajući…

Stanovnici Balaklije sa suzama u očima dočekuju ukrajinske oslobodioce

Stanovnici upravo oslobođene Balaklije u regiji Harkov susreću svoje heroje, ukrajinske vojnike, sa suzama u očima. Kako prenose…

Ukrajinska vojska uništila najmoderniji i najrjeđi ruski radar

Pripadnici Oružanih snaga Ukrajine uništili su najsavremeniju rusku radarsku stanicu 48Y6-K1 “Pidlit” u Lazurnom, u okupiranoj južnoj ukrajinskoj…
Total
1
Share