U Londonu već 30 posto novih slučajeva čini varijanta “Omikron”

London @freepik.com

Gledano dugoročno, nova varijanta virusa korona “Omikron” će za nekoliko dana postati dominantna infekcija, te će se morati preduzeti nove mjere.

Nova varijanta virusa korona, koju je “WHO” nazvala “Omikron“, već čini 30 posto novih slučajeva u Londonu, medijski su navodi su iz povjerljivih podataka datih britanskim ministrima, koji naglašavaju opasnost od situacije s kojom se suočava Velika Britanija uoči Božića.

U međuvremenu “na otoku” raste strah da bi mogle biti uvedene nove mjere za smanjenje njegovog širenja u Velikoj Britaniji.

Pojedini epidemiolozi upozoravaju da je trenutna kriza sa “Omikron” sojem “izuzetno zabrinjavajuća”, nazivajući London i Škotsku “žarištima novog soja”.

Novo zatvaranje Velike Britanije

Predviđanja su da bi varijanta “Omikron” mogla postati dominantna za nekoliko dana u Velikoj Britaniji, što izaziva zabrinutost da Boris Johnson neće imati izbora osim da preduzme nove korake kako bi umanjio njegovo širenje.

Britanska vlada je već razmotrila implementaciju plana B, ponovno uvođenje rada na daljinu i obavezno uvođenje zaštitnih maski za lice na više mjesta. Pa ipak, zvaničnici ne žele da prihvate nove mjere iz bilo kojeg razloga, već žele pronaći drugi način.

S druge strane, broja hospitalizacija i smrtnih slučajeva u glavnom gradu Velike Britanije i dalje ostaje u okviru standardnih bojeva.

Vezane vijesti

Rusi zapaljivim granatama gađaju ukrajinska žitna polja

Ruske okupacione trupe ne samo da kradu ukrajinsko žito, već pokušavaju i da unište žitna polja. Brojni ukrajinski…

“Bayraktar” uništio ruski desantni brod u blizini Zmijskog ostrva

Nastavlja se i duga serija napada koje su Ukrajinci pokrenuli dronovima “Bayraktar” na ruske trupe na Zmijskom ostrvu.…

Zelenski objavio video u kojem upozorava Evropu da plaća ruski gas životima Ukrajinaca

U videu objavljenom na svom zvaničnom “Telegram” kanalu, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski skreće pažnju Evrope na činjenicu da…
Total
1
Share