Učitelj “krvnički” pretukao 11-godišnju učenicu

Užasne scene iz škole u Turskoj @Twitter

Oštre reakcije izazvao je snimak koji je nedavno dospio u javnost na kome se vidi “pobješnjeli” učitelj u jednoj turskoj školi kako tuče 11-godišnju učenicu škole u Aksarayu, u blizini Istanbula.

Sve je još više eskaliralo zbog činjenice da je počinitelj ubrzo pušten nakon hapšenja, iako je javno Pravobranilaštvo opštine Aksaray podiglo optužnicu protiv učitelja, tražeći kaznu zatvora do 1,5 godina.

Nevjerovatne i užasne snimke

Na snimku premlaćivanja se u jednom trenutku čak i vidi kako učitelj pokušava zadaviti 11-godišnje dijete uhvativši ga za vrat, što je sve jasno vidljivo na video snimci koju je zabilježila školska sigurnosna kamera.

Učiteljica koja je u međuvremenu čula buku dotrčala je do svog kolege i očito spasila dijete od učiteljevog jasno vidljivog bijesa.

Otkaz, suđenje, pa zatvor

Incident je prijavljen ocu djevojčice, koji je svoju kćerku prvo odveo u bolnicu na ljekarski pregled, a zatim je odlučio podići tužbu protiv školskog učitelja.

Po završetku istrage saopšteno je da učitelj više ne može da radi kao državni službenik u Turskoj, te je dobio otkaz. Istovremeno, učenici i njenoj porodici se pruža psihološka podrška, kako bi se incident što brže i bezbolnije prevazišao.

! Upozoravamo da je priloženi snimak uznemirujući !

Video: Twitter

Vezane vijesti

“Rusi se ne žele boriti, ali odbijaju povlačenje jer će biti streljani”

U južnoj ukrajinskoj regiji Nikolajev predloženo je stvaranje “zelenog koridora” za ruske vojnike koji ne žele da se…

Samo se jedan EU ministar sastao sa Sergejem Lavrovom u UN-u

Ovosedmična Generalna skupština Ujedinjenih nacija (UN) bila bi savršena prilika za početak mirovnih pregovora u Ukrajini, ali je…

Orban: “Manje drag queena, a više Chucka Norrisa”

Mađarski premijer Viktor Orban pozvao je u četvrtak u republikanskom uporištu Teksasu na “zajedničku borbu protiv progresivnih liberala”,…
Total
4
Share