Učitelj “krvnički” pretukao 11-godišnju učenicu

Užasne scene iz škole u Turskoj @Twitter

Oštre reakcije izazvao je snimak koji je nedavno dospio u javnost na kome se vidi “pobješnjeli” učitelj u jednoj turskoj školi kako tuče 11-godišnju učenicu škole u Aksarayu, u blizini Istanbula.

Sve je još više eskaliralo zbog činjenice da je počinitelj ubrzo pušten nakon hapšenja, iako je javno Pravobranilaštvo opštine Aksaray podiglo optužnicu protiv učitelja, tražeći kaznu zatvora do 1,5 godina.

Nevjerovatne i užasne snimke

Na snimku premlaćivanja se u jednom trenutku čak i vidi kako učitelj pokušava zadaviti 11-godišnje dijete uhvativši ga za vrat, što je sve jasno vidljivo na video snimci koju je zabilježila školska sigurnosna kamera.

Učiteljica koja je u međuvremenu čula buku dotrčala je do svog kolege i očito spasila dijete od učiteljevog jasno vidljivog bijesa.

Otkaz, suđenje, pa zatvor

Incident je prijavljen ocu djevojčice, koji je svoju kćerku prvo odveo u bolnicu na ljekarski pregled, a zatim je odlučio podići tužbu protiv školskog učitelja.

Po završetku istrage saopšteno je da učitelj više ne može da radi kao državni službenik u Turskoj, te je dobio otkaz. Istovremeno, učenici i njenoj porodici se pruža psihološka podrška, kako bi se incident što brže i bezbolnije prevazišao.

! Upozoravamo da je priloženi snimak uznemirujući !

Video: Twitter

Vezane vijesti

Ukrajinci zaplijenili još jedan višecjevni raketni lanser “TOS-1”

Ruska vojska je na ratištu ostavila transportno vozilo sistema bacača raketa “TOS-1A Solntsepek”, saopštila je danas pres služba…

Ukrajinci “Stugnom” uništili ruski tenk udaljen čak 4,5 kilometara

Ukrajinski borci uništili su danas protivtenkovskim sistemom “Stugna” neprijateljski ruski tenk “T-72” na udaljenosti od čak 4,5 km,…

Najponižavajući trenutak u karijeri Putinovog glasnogovornika

Glasnogovorniku Kremlja Dmitriju Peskovu prikazane su posljedice okupacije grada Buče u blizini Kijeva od strane ruskih trupa, te…
Total
4
Share