“Ukrajina će napasti Poljsku”

Zastava Poljske @YouTube

Bivši gradonačelnik ukrajinskog grada Hersona Vladimir Saldo, koji je nakon invazije prešao na stranu Rusa, iznio je suludu verziju da se Ukrajina sprema da napadne baze u Poljskoj, prenijela je agencija “Unian”.

Nije otkrio o kakvim se vrstama napada radi. “Znam da se režim Zelenskog sprema napad na baze u Poljskoj. Sada prepravljaju rakete dugog dometa koje je obezbijedio NATO, posebno stavljajući na njih ruske oznake da pogode Poljsku i za to okrive Rusiju“, rekao je Saldo.

Sami sebi najveći neprijatelji

“U stvari, Rusija je ta koja prijeti Rusiji, i to otvoreno”, podsjeća ukrajinska agencija “Unian“. Zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev ranije ove godine pozvao je na klanje “poljskih pacova”. Iz Varšave su mu odgovorili da smanji unos alkohola.

Podsjetimo, nakon invazije, ruska propaganda je išla čak toliko daleko da je tvrdila da se poljska vojska sprema da uđe u Ukrajinu i pripoji dio njenih regija. Poljska je zemlja koja je primila najveći broj ukrajinskih izbjeglica od početka rata punih razmjera koji je pokrenuo Putin 24. februara 2022. godine.

Vezane vijesti

Objavljen video snimak epohalnog poraza vojske Ruske Federacije

Na društvenim mrežama se pojavio prvi video snimak posljedica poraza kolone ruskih tenkova na prelazu kod sela Belogorivka…

Dok djeca ruskih političara ne žele u rat, njihovi očevi šalju stotine hiljada na front

Nakon današnje objave predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina, kojom je najavio djelomičnu mobilizaciju u Rusiji, mnogi Rusi su…

Erdogan spašava Putina: Turska će dio ruskog gasa plaćati u rubljama

Predsjednici Rusije i Turske Vladimir Putin i Recep Tayyip Erdogan u petak su na pregovorima u Sočiju dogovorili…
Total
0
Share