Ukrajina počinje proizvodnju turskih dronova “Bayraktar”

Turska bespilotnia letjelica “Bayraktar” @Twitter

Ukrajina je započela proizvodnju bespilotnih letjelica “Bayraktar TB2”, izjavio je šef kabineta predsjednika Andriy Yermak, prenose ukrajinski mediji.

U intervjuu je napomenuo da vlada proširuje saradnju sa Turskom, koja je u julu ove godine poslala prvi “Bayraktar TB2Ukrajini.

“Sada je njihova proizvodnja već počela u Ukrajini. Kada kažu da su to turski Bayraktari – da, uzeli smo ih iz Turske, ali važno je napomenuti da se motori za te dronove proizvode u našoj zemlji”, objasnio je Jermak.

Milijarde eura vojne pomoći

Prema njegovim riječima, Kijev ima “ogromni program vojne pomoći sa Zapada”. Na primjer, Velika Britanija je uključena u izgradnju flote. “Sa ovom zemljom realizujemo projekat razvoja naše mornarice za 1,7 milijardi funti. Sa Francuskom veličina zajedničkih programa dostiže 1,3 milijarde eura“, rekao je Jermak.

Šef kabineta predsjednika podsjetio je i na prijem protivtenkovskih projektila “Jevlin” i druge vojne opreme iz Sjedinjenih Američkih Država. “Američki predsjednik je rekao da će pružiti svu neophodnu vojnu pomoć kako bi Ukrajina mogla odbiti svaki napad na svoju teritoriju”, dodao je.

Vezane vijesti

Djevojka prekinula vezu, mladić je živu zakopao

Jedan je muškarac, ljut nakon što je djevojka prekinula vezu sa njim, vezao joj je ruke i stopala…

Za dlaku izbjegnuta nuklearna katastrofa u Zaporožju

Svijet je u četvrtak bio na rubu nuklearne nesreće u elektrani Zaporožje nakon što je nestalo struje u…

Dostavljač pizze sapleo kriminalca i pomogao policiji

Jedan dostavljač pizze sapleo je osumnjičenog tokom policijske potjere, a cjelokupan incident snimila je kamera za video nadzor…
Total
0
Share