Ukrajinci krenuli u kontranapad u Bahmutu, Rusi se povukli sa nekoliko pozicija

Ulične borbe u Bahmutu @Twitter

Ukrajinski kontranapadi otjerali su ruske snage sa nekoliko pozicija u okupiranom istočnom gradu Bahmutu, ali situacija je i dalje “teška”, rekao je visoki ukrajinski general, prenosi “Reuters”.

Tokom proteklih nekoliko mjeseci, bitka za Bahmut postala je žarište sukoba koji se malo promijenio na frontu od kraja prošle godine.

“Situacija je prilično teška”, rekao je general-pukovnik Oleksandr Sîrski, komandant kopnenih snaga, u Telegramu u ponedeljak.

Rusi su napustili položaje

“Istovremeno, u pojedinim dijelovima grada neprijatelj je bio meta kontranapada naših jedinica i napustio je neke položaje“, kazao je Siriski tokom posjete trupama na liniji fronta u nedjelju, saopštila je ukrajinska vojska.

Dodao je da se nove ruske jedinice, uključujući marince i borce iz plaćeničke grupe “Wagner”, “stalno bacaju u borbu” uprkos velikim žrtvama.

“Međutim, neprijatelj nije u stanju da preuzme kontrolu nad cijelim gradom“, rekao je Sîrski.

Vezane vijesti

Tajni dogovor: Željeznica za ruski Kalinjingrad u zamjenu za ukrajinsko žito

Rusija i Ukrajina jučer su (22. jula) potpisale zasebne sporazume sa Turskom i Ujedinjenim nacijama (UN) kojima se…

Otkriven iznenađujući uzrok eksplozije na Krimskom mostu!?

Eksplozija na Krimskom mostu mogla je biti uzrokovana nemarom ruske vojske, navodi ukrajinski vojno-politički posmatrač grupe “Informacioni otpor”,…

Poziv na deeskalaciju sukoba u Bosni i Hercegovini i Ukrajini

Istočnoevropska humanitarna organizacija “Renovabis” pozvala je na deeskalaciju sukoba u Bosni i Hercegovini i Ukrajini, riječi su između…
Total
0
Share