Ukrajinci nastavljaju ofanzivu, cilj je opkoljavanje Bahmuta

Ukrajinski napad kod Bahmuta @YouTube

Ukrajinska vojska je tokom dana napredovala do 1.600 metara sjeverno od Bahmuta, a ofanziva se nastavlja južno od grada, saopštila je zamjenica ministra odbrane, Hanna Malyar.

Ona je istakla da su ukrajinski vojnici bili uspješni u pravcu Bahmuta. Malyar je izvijestila da ukrajinske trupe izvode ofanzivne akcije na istočnom frontu. Tako su, uprkos snažnom otporu i pokušajima Rusa da zadrže zauzete linije i položaje, ukrajinske jedinice tokom borbi napredovale u nekoliko pravaca.

Oružane snage Ukrajine vratile dio grada Bahmuta pod svoju kontrolu

Sjeverno i južno od grada

“U toku neprijateljstava napredovali smo u pravcu Orihovo-Vasilovka i Paraskoviivka od 200 do 1.600 metara (sjeverno od Bahmuta). To je u različitim smjerovima. U smjeru Ivanivske – Klishchiivka (južni dio), imamo napredovanje od 100 do 700 metara. Također u različitim pravcima”, kazala je zamjenica ukrajinskog ministra odbrane.

Podsjetimo, Jevgenij Prigožin, vođa ruske plaćeničke vojske “Wagner”, kazao je da su njegovi plaćenici napustili Bahmut 1. juna, predavši kontrolu nad gradom regularnim jedinicama ruskog Ministarstva odbrane.

Vezane vijesti

Teška saobraćajna nesreća: Autobus sa studentima izletio sa puta

Najmanje dvije osobe su poginule, a 42 su povrijeđene, od kojih pet teže u autobuskoj nesreći koja se…

Zabio se u naplatne kućice pri 150 km/h i ubio dvije žene

Šokantan video, objavljen prošlog vikenda na društvenim mrežama, prikazuje muškarca koji se u petak 17. februara sa svojim…

Rusi se povlače iz nuklearne elektrane Černobil, mnogi vojnici su “ozračeni”

Prema navodima američkog Pentagona, ruske trupe počinju da se povlače iz nuklearne elektrane Černobil, u kojoj su dugo…
Total
0
Share