“Ukrajinci su spremni golim rukama da rasture Ruse”

Ukrajinski vojnik @YouTube

Komandant operacija združenih snaga (JFO) Ukrajine Oleksandr Pavljuk je u intervjuu za britanski “The Times” rekao da će Ukrajinci Ruse “pocijepati golim rukama”.

“Imamo oko pola miliona ljudi koji su prošli ovaj rat i izgubili nekoga ili nešto u njemu. Stoga su spremni da golim rukama rasture Ruse”, rekao je Pavljuk.

Vojska i naoružani dobrovoljci

Prema njegovim riječima, ruska vojska će se povući odmah nakon što pretrpi prve gubitke. Pavljuk je rekao i da će se boriti ne samo profesionalni vojnici, već i dobrovoljci na teritorijama gdje će ruska vojska biti potisnuta.

“U dobrovoljnim odredima ima više od stotinu hiljada ljudi. Dobili su oružje, spremni su za borbu”, rekao je general.

Baltičke države “iduća meta”

Pavljuk je izrazio uvjerenje da će Rusija u slučaju zauzimanja Ukrajine krenuti u rat protiv baltičkih država. On smatra da je ukrajinsko odbijanje nuklearnog oružja razlog za trenutnu situaciju.

Posljednjih mjeseci mediji i političari na Zapadu i u Ukrajini tvrde da Rusija priprema “invaziju velikih razmjera” na Ukrajinu. Moskva demantuje takve tvrdnje.

Vezane vijesti

Dramatične slike likvidacije ukrajinskog kolaboracioniste u Lugansku

Ukrajinska vojska objavila je video snimak dramatične likvidacije saradnika ruskih okupacionih snaga u gradu Starobilsku, u oblasti Lugansk.…

U blizini obale Odese potopljen ponos ruske Crnomorske flote

U blizini obale Odese, na krajnjem jugozapadu Ukrajine, tokom specijalne operacije ukrajinska je vojska potopila ponos Crnomorske flote…

Društvene mreže skrenule pažnju na neobičan Putinov izgled

Predsjednik Rusije, Vladimir Putin, promijenio je svoj vanjski fizički izgled u posljednjih mjesec dana otkako je pokrenuo sveobuhvatni…
Total
5
Share