Ukrajinci uspješno napali ruski tanker za naftu u blizini Krimskog mosta

Napad ukrajinskog drona na ruski tanker @Twitter

Ukrajinski dronovi pogodili su ruski tanker za naftu u Kerčkom moreuzu, objavila je ruska štampa, prenosi “Guardian”. Tanker je oštećen u napadu, a dva tegljača su bila na licu mjesta da pomognu, javila je državna novinska agencija “Tass”, pozivajući se na Pomorski spasilački centar.

Prijavljeni napad nakratko je prekinuo saobraćaj na mostu Kerč, strateškoj tački koja povezuje okupirani Krim sa kopnenom Rusijom.

U blizini mosta

Eksplozije su se čule u blizini mosta u subotu ujutro, kazali su ruski zvaničnici, dodajući da su eksplozije povezane sa napadom na tanker. Gorivo nije curilo iz broda, na kojem je bilo 11 ljudi, navodi “Tass“.

Ukrajina, koja rijetko komentariše napade na ruske ciljeve, nije dala nikakvu zvaničnu izjavu u vezi sa ovim incidentom.

Video: Twitter

Tanker za mlazno gorivo

Moscow Times” identifikovao je brod kao tanker SIG, koji je pod američkim sankcijama zbog isporuke mlaznog goriva ruskim snagama u Siriji koje podržavaju predsjednika Bashara al-Assada.

Vladimir Rogov, zvaničnik Rusije u južnoj ukrajinskoj regiji Zaporožje, rekao je da je nekoliko članova posade broda povrijeđeno komadićima stakla tokom napada.

Most, koji je Rusija završila 2018. godine, četiri godine nakon što je Moskva anektirala poluostrvo od Ukrajine, bio je pod dva velika napada tokom 17-mjesečne invazije Rusije na Ukrajinu, posljednji put prošlog mjeseca.

Vezane vijesti

Žena je umrla nakon što je pala u mašinu za preradu mesa

Uprava za sigurnost i zdravlje na radu i policija istražuju šokantnu nesreću krajem prošle sedmice u kojoj je…

Ukrajinci se naseljavaju u njemačka “sela duhova”

Ova naselja u Njemačkoj bila su predodređena da budu uništena. Njihovi stanovnici su već iseljeni. Međutim, sada su…

Kako se boriti protiv rasta cijena? Nemojte ništa kupovati!

U posljednjih godinu dana, a pogotovo  posljednjih mjeseci, primjetan je intezivan rast cijena svih roba široke potrošnje, a…
Total
0
Share