Ukrajinska vojska se ove godine vraća na Krim i u Donjeck

Volodymyr Zelensky @Twitter

U svom novogodišnjem obraćanju, predsjednik Ukrajine Volodymyr Zelensky izrazio je nadu da će se 2022. godine ukrajinska vojska fotografisati na Krimu, u Donjecku i Lugansku.

Kako prenosi “Strana.ua“, ukrajinski lider je napomenuo da će ove godine svim učesnicima vojne operacije na istoku zemlje biti obezbijeđeni stanovi.

Prema riječima predsjednika Ukrajine, nakon toga će vojnici u svojim kućama moći da okače “fotografije sa braćom, sa kojima su branili svoju zemlju“.

“Pokucaj, pa uđi”

“A odmah iza njih su svi naši vojnici. Vjerujem da će to biti fotografija iz mirnog Donjecka, Luganska, Krima…”, rekao je Zelensky.

Novogodišnja čestitka Zelenskog za 2022. godinu postala je rekordna u trajanju – više od 22 minuta. Predsjednik je posebno poželio da susjedi Ukrajine dođu “sa slatkišima i flašom, a ne oružjem i bez kucanja”.

Vezane vijesti

Putinov “krvavi pas” ima novu poruku za političare sa Zapada

Poznat kao “Putinov krvavi pas”, čečenski lider Ramzan Kadirov poslao je u nedjelju novu poruku zapadnim političarima. “Zapadni…

Požar u ruskom skladištu municije, satelit uočio 100 km dugačak trag dima

Napad koji su Ukrajinci izveli u ponedeljak ujutro na ruskom skladištu municije u blizini grada Luganska izazvao je…

Ukrajinci stigli do granice sa Rusijom i javili se predsjedniku Zelenskom

Ukrajinska vojska nastavlja sa izvođenjem kontraofanzivnih operacija u regiji Harkov. Danas su borci iz harkovskog 227. bataljona 127.…
Total
1
Share