Ukrajinska vojska se ove godine vraća na Krim i u Donjeck

Volodymyr Zelensky @Twitter

U svom novogodišnjem obraćanju, predsjednik Ukrajine Volodymyr Zelensky izrazio je nadu da će se 2022. godine ukrajinska vojska fotografisati na Krimu, u Donjecku i Lugansku.

Kako prenosi “Strana.ua“, ukrajinski lider je napomenuo da će ove godine svim učesnicima vojne operacije na istoku zemlje biti obezbijeđeni stanovi.

Prema riječima predsjednika Ukrajine, nakon toga će vojnici u svojim kućama moći da okače “fotografije sa braćom, sa kojima su branili svoju zemlju“.

“Pokucaj, pa uđi”

“A odmah iza njih su svi naši vojnici. Vjerujem da će to biti fotografija iz mirnog Donjecka, Luganska, Krima…”, rekao je Zelensky.

Novogodišnja čestitka Zelenskog za 2022. godinu postala je rekordna u trajanju – više od 22 minuta. Predsjednik je posebno poželio da susjedi Ukrajine dođu “sa slatkišima i flašom, a ne oružjem i bez kucanja”.

Vezane vijesti

Ukrajinci oslobodili još dva naselja na putu za Herson

Oružane snage Ukrajine sprovode uspješnu kontraofanzivu u pravcu Hersona i Zaporožja, a danas su oslobođena još dva sela.…

Ruske jedinice napuštaju grad Balakliju, strah od okruženja

Kako Ukrajinske oružane snage, očito iznenađujuće, provode kontraofanzivna dejstva i u oblasti Harkova, na ruskim društvenim mrežama može…

Britanska kraljica Elizabeta pozitivna na Covid-19

Britanska kraljica Elizabeta (95) pozitivna je na virus Covid-19, javlja “Reuters”, pozivajući se na Buckinghamsku palatu. U nastavku…
Total
0
Share