Ukrajinska vojska se ove godine vraća na Krim i u Donjeck

Volodymyr Zelensky @Twitter

U svom novogodišnjem obraćanju, predsjednik Ukrajine Volodymyr Zelensky izrazio je nadu da će se 2022. godine ukrajinska vojska fotografisati na Krimu, u Donjecku i Lugansku.

Kako prenosi “Strana.ua“, ukrajinski lider je napomenuo da će ove godine svim učesnicima vojne operacije na istoku zemlje biti obezbijeđeni stanovi.

Prema riječima predsjednika Ukrajine, nakon toga će vojnici u svojim kućama moći da okače “fotografije sa braćom, sa kojima su branili svoju zemlju“.

“Pokucaj, pa uđi”

“A odmah iza njih su svi naši vojnici. Vjerujem da će to biti fotografija iz mirnog Donjecka, Luganska, Krima…”, rekao je Zelensky.

Novogodišnja čestitka Zelenskog za 2022. godinu postala je rekordna u trajanju – više od 22 minuta. Predsjednik je posebno poželio da susjedi Ukrajine dođu “sa slatkišima i flašom, a ne oružjem i bez kucanja”.

Vezane vijesti

“Idioti”: Rusi nisu u stanju kontrolisati ni one gradove koje su osvojili

Situacija u Ukrajini, nakon ruske invazije, sve se više komplikuje u određenim dijelovima države, uz mnoštvo razaranja i…

Specijalne snage Ukrajine uništile pet ruskih tenkova

Specijalne snage Službe bezbjednosti Ukrajine (SBU) uništile su osam jedinica neprijateljske ruske tehnike. Među uništenom opremom ruske vojske…

Skočio kroz prozor jer nije kupio poklon za 8. mart

Jedan stanovnik Moskve skočio je kroz prozor nakon što mu je djevojka napravila skandal. Bila je ogorčena što…
Total
1
Share