Upucana četverogodišnja nećakinja Georgea Floyda

George Floyd @Twitter

Jedan je porodični stan u Houstonu (SAD) navodno pogođen sa nekoliko hitaca u noći na 1. januar, izjavi je za američke medije otac žrtve, Derrick Delane.

Četverogodišnja Arijana, koja je u tom trenutku spavala, pogođena je u gornji dio tijela. Djevojčica je zadobila tri slomljena rebra i jedno probušeno plućno krilo.

I dalje je u bolnici nakon operacije. Kako je saopšteno iz policije, za sada nema dokaza o osumnjičenom niti mogućim motivima, a uviđaj je u toku.

Prema Delaneovim riječima, policija je na mjesto uviđaja došla tek četiri sata nakon incidenta, zbog čega su pokrenute dodatne interne istrage od strane policije.

Floydova smrt izazvala masovne proteste

Pojedini američki mediji navode da je četverogodišnja Arijana zapravo nećakinja Georgea Floyda koji je preminuo u maju 2020. nakon što mu je policajac nekoliko minuta klečao na vratu. Floydova smrt je tada izazvala ogromne proteste širom SAD.

Policajac koji mu je klečio na vratu osuđen je prošle godine na ukupno 22 godine zatvora.

Vezane vijesti

Obuka mobiliziranih Rusa: “Znate li šta su ženski tamponi?”

Novi video objavljen na društvenim mrežama prikazuje ruske regrute, nedavno mobilisane po odluci predsjednika Vladimira Putina, kojima žena,…

“Ako Rusija osvoji jugoistočnu Ukrajinu, onda će krenuti na Balkan”

Loš scenario za Balkan će biti ako ruske trupe uspiju da zauzmu cijelu jugoistočnu Ukrajinu i krenu prema…

Ukrajinci dronovima šalju Rusima “poklone iz Harkova”

Pripadnici Državne granične službe Ukrajine pronašli su način kako da se osvete ruskim osvajačima za granatiranje Harkova. Graničari…
Total
28
Share