Azerbejdžanci koriste dronove “Bayraktar” potpuno drugačije od Ukrajinaca

Armensko-azerbejdžanski rat @Twitter

Video koji se pojavio na društvenim mrežama prikazuje nove napade poznatih turskih dronova “Bayraktar TB2”, ovoga puta azerbejdžanskih oružanih snaga u ratu protiv Armenije, a zanimljivi detalji o njihovoj upotrebi polako izlaze na vidjelo.

Iako je u petak objavljen na nekoliko Twitter stranica, koje su postale poznate po praćenju sukoba u Ukrajini, video je najvjerovatnije snimljen prije nekoliko dana i potpisano primirja u srijede uveče.

Napad na pješadiju

Osim što je dug skoro dva minuta, mnogo duži od većine snimaka koje je objavila ukrajinska vojska, snimak se ističe po tome kako azerbejdžanski operateri koriste bespilotne letjelice “Bayraktar TB2” u ulozi podrške pješadiji.

U ovom slučaju, operateri dronova pomno prate svoju vojsku, a zatim napadaju armenske vojnike tokom jurišne operacije na utvrđeni položaj.

Video: Twitter

Video: Twitter

Vezane vijesti

Ruska vojska se hrani obrocima kojima je istekao rok još 2015. godine

Ono što su pojedini vojni stručnjaci, već nakon trećeg dana ruske invazije na Ukrajinu primjetili, bio je nedostatak…

Šta za Ukrajinu znači zauzimanje Severodonjecka od strane Rusije

Gubitak grada Severodonjecka od strane ukrajinskih snaga nakon sedmica žestokih borbi na jugoistoku zemlje mnogo je značajniji i…

Građani Turske zamoljeni da postanu vegetarijanci kako bi preživjeli ekonomsku krizu

Turska vlada očito je odlučila “promovisati” vegetarijanstvo i podići svijest o nepotrebnom rasipanju hrane kako bi se izborila…
Total
16
Share