“Kada se odsiječe i zauzme Krim, Putinu će odmah doći kraj”

Poluotok Krim, Ukrajina @YouTube

Keith Kellogg, penzionisani general-pukovnik američke vojske, vjeruje da će, ako ukrajinske snage zauzmu Krim i zadrže ga, biti strateški poraz ruskih snaga, što će dovesti do pada režima lidera Kremlja Vladimira Putina, prenosi “Fox News”.

“U gotovo svakom ratu inicijativa prelazi s jedne na drugu. Trenutno je inicijativa na strani Ukrajine, Oružane snage su vratile značajne teritorije, ali je u isto vrijeme i dalje je oko 20% Ukrajine okupirano“, navodi penzionisani američki general-pukovnik.

Zabrinuti Putin

Istovremeno, Kelogg napominje da su Rusi izgubili mnogo opreme, njihove vrlo dobre jedinice su sada razbijene, moral vojnika je nizak, a komanda nije dovoljno kompetentna. Sve ovo bi trebalo da brine Putina.

“Ali ovo je najvažnije, u to sam uvjeren… Pogledajte na jug! Tamo će se sve odlučiti. Oko Hersona, Nikolajeva. Ako Ukrajinci mogu odbiti Ruse, pokrenuti ofanzivu, odsijeći Krim i zadržati ga, onda će, mislim, pasti ruska vojska, a nakon tog strateškog poraza i Putin će pasti“, rekao je general-pukovnik.

Krim – početak i kraj svega

“Da sam na mjestu Ukrajinaca, sada bih uložio značajne (kontraofanzivne) napore na području Nikolajeva i Hersona, pokušao da zatvorim ovaj prolaz, odsiječem Krim, zauzmem ga i tako vratim dio zemlje koji je zauzet. 2014. godine I mislim da ćemo tada vidjeti da se Putinov režim bliži kraju“, objasnio je Kellogg.

Podsjetimo, Keith Kellogg je penzionisani general-pukovnik američke vojske koji je radio na pitanjima odbrambene politike tokom administracije predsjednika Donalda Trumpa.

Video: YouTube

Vezane vijesti

Novi šokantan trenutak na ruskoj televiziji, “brkati” Scholz kao Hitler

Vladimir Solovjov, jedan od najpoznatijih ruskih TV voditelja, imao je novi nastup u emisiji na televiziji “Rusija 1”…

Na legendarnoj Černobajevki likvidiran još jedan ruski general

Ukrajinska vojska eliminisala je komandanta 49. kombinovane armije Južnog vojnog okruga Ruske Federacije, general-pukovnika Jakova Rjazanceva. Kako navode…

“Lisičansk bi mogao postati groblje ruskih oružanih snaga”

Aktuelni događaji u regiji Lugansk omogućili su ukrajinskoj vojsci da uspije u pravcu Hersona i Harkova. Situacija u…
Total
1
Share