Katastrofalne poplave u Italiji usmrtile sedam osoba, dijete nestalo

Kiša i poplave u Italiji @YouTube

Najmanje sedam osoba je poginulo, a tri se vode kao nestale nakon obilnih kiša i poplava koje su u četvrtak uveče pogodile regiju Marche, u istočnoj Italiji.

“Imamo trenutno sedam mrtvih. Sedmo tijelo je upravo pronađeno”, rekao je za “AFP” glasnogovornik Fabrizio Curcio, šef italijanske civilne zaštite.

Još tri osobe se vode kao nestale, uključujući i šestogodišnje dijete koje je bilo s majkom u autu. Ženu su spasili vatrogasci, ali joj je silina poplave oduzela dijete.

“Vodena bomba”

Lokalne vlasti su izjavile da nisu očekivale ovakvu “vodenu bombu”, nakon što su za samo dva do tri sata zabilježene rekordne količine padavina od oko 400 milimetara kiše, koje su dovele do poplava ulica u nekoliko gradova u provincijama Ancona i Pesaro.

Na snimcima koje su objavili vatrogasci vide se spasioci kako u čamcima plove ulicama Senigallije kako bi evakuisali nasukane stanovnike. “Spasilačke službe nastavljaju potragu za preživjelima“, saopštile su lokalne vlasti.

Video: YouTube

Vezane vijesti

Zaglavljeni u blatu: Ukrajinci zarobili nekoliko ruskih tenkova

Ukrajinska vojska zaplijenila je ispravne ruske tenkove zaglavljene u koritu suhe rijeke ili jezera, što se može vidjeti…

Uništeno 9 tenkova i 4 transportera: Rusi se međusobno borili kod Kijeva!?

Ruska vojska danas je greškom pucala na vlastita borbena vozila u blizini Severinke, u Kijevskoj oblasti. Kao rezultat…

Državnim službenicima zabranjeno iznositi svoje mišljenje na društvenim mrežama

Šri Lanka je u srijedu zabranila državnim službenicima da izražavaju svoje mišljenje na društvenim mrežama, nakon što su…
Total
1
Share