Nove slike iz Harkovske oblasti, ruski tenkovi napušteni pored puta

Misteriozni tenk “T-72M1” na ratištu Ukrajine @Twitter

Oružane snage Ukrajine objavile su novi video snimak oslobađanja oblasti Harkov od ruskih invazijskih snaga nakon katastrofalnog kolapsa fronta koji je držala ruska vojska u sjeveroistočnom dijelu Ukrajine.

Video objavljen na Twitter stranici službenog bloga ukrajinske vojske prikazuje kolonu ukrajinskih tenkova i oklopnih vozila kako prolazi pored ruske opreme i odbrambenih položaja za koje se činilo da su na brzinu napušteni.

Leonid Pačenik, vođa takozvane “Luganske Narodne Republike” (LNR), upozorio je u četvrtak da su ukrajinske snage ponovo napale cijelom dužinom fronta i nalaze se na granicama ove regije.

“Teška situacija”

On je, međutim, uvjeravao da ruske snage drže liniju fronta, pozvavši stanovnike da ne paniče.

Denis Pušilin, vođa samoproglašene “Narodne Republike Donjeck” (DNR), rekao je u ponedjeljak da je situacija na frontu “teška” nakon što su ukrajinske trupe ušle u ovu separatističku regiju na istoku Ukrajine.

Video: Twitter

Vezane vijesti

Papa Benedikt XVI priznao da je dao lažni iskaz

Papa emeritus Benedikt XVI teško je inkriminisan u novom izvještaju o se*sualnom zlostavljanju u nadbiskupiji Minhen i Freising…

Ukrajinski tenkovi na ulicama Mariupolja: “Šaljemo okupatore u pakao”

Borbe u opkoljenom ukrajinskom gradu Mariupolju, na obali Azovskog mora, traju i danas, a na upravo objavljenim video…

Tragedija: Poginula šestočlana porodica nedaleko od Kijeva

Kako javljaju ukrajinski mediji, ruska vojska je danas granatirala selo Borodyanka u Kijevskoj oblasti, te je tom prilikom…
Total
5
Share