Nove slike katastrofe izazvane eksplozijama u ruskoj vojnoj bazi na Krimu

Napad na rusku vojnu bazu na Krimu @Twitter

Nove slike katastrofe izazvane eksplozijama na aerodromu kod Novofedorovke na Krimu objavila je agencija “Nexta” na Twitteru.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su eksplozije u vojnoj bazi Novofedorivka izazvane detonacijom avio municije i reklo je da nema žrtava, javila je ruska agencija “RIA Novosti“.

Neefikasnost odbrane

Ruska vojska je također navela da nije bilo napada i da nije oštećena vojna oprema.

Institut za proučavanje rata” (ISW) izvijestio je da Rusija poriče da su ukrajinske snage napale Krim kako bi izbjegle priznavanje “neefikasnosti ruske protivvazdušne odbrane”.

Nema “interesa” optužiti Ukrajinu

Američki istraživački centar izvijestio je u utorak da Moskva nema mnogo interesa da okrivi Ukrajinu za eksplozije u vazdušnoj bazi na Krimu pod ruskom kontrolom, iz razloga sličnih onima za potonuće ruske krstarice Moskva. Ukrajina nije komentarisala uzrok eksplozija, navodi “Kyiv Independent“.

Najmanje 12 eksplozija različitog intenziteta čulo se u roku od jedne minute, rekla su dva svjedoka “Reutersu“. Tri su bile posebno jake. Prema ruskoj novinskoj agenciji “Tass“, vojnu bazu koristi rusko Ministarstvo odbrane.

Video: Twitter

Vezane vijesti

Njemački političar uporedio Erdogana sa “malim kanalizacijskim štakorom”

Tursko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je u utorak njemačkog ambasadora u Ankari kako bi osudilo izjave visokog njemačkog…

Zašto Ukrajina ne bombarduje Rusiju?

Dok beskrajne kolone ruske vojne opreme stoje s druge strane granice, ukrajinska vojska uopšte ne reaguje. Savjetnik šefa…

Uništeni ruski tenkovi u pustom pejzažu sa kraterima i spaljenom zemljom

Novi video koji su objavile ukrajinske oružane snage prikazuje nekoliko ruskih tenkova oštećenih i uništenih u pustom pejzažu,…
Total
11
Share