Obuka mobiliziranih Rusa: “Znate li šta su ženski tamponi?”

Obuka mobiliziranih Rusa @Twitter

Novi video objavljen na društvenim mrežama prikazuje ruske regrute, nedavno mobilisane po odluci predsjednika Vladimira Putina, kojima žena, inače vojni instruktor, govori da koriste upijajuće ženske uloške i tampone kako bi zaustavili krvarenje u slučaju ranjavanja.

“Sve što vam vojska daje je uniforma i oružje. Ništa drugo. Ovo se odnosi i na lijekove. Lijek protiv dijareje, vodikov peroksid, podvezi. Nema dovoljno za sve“, govori ruska vojna instruktorica.

Iskustvo iz čečenskog rata

Nema zavoja u apotekama“, odgovara joj jedan od mobilisanih vojnika.

Zamolite rođake da vam pošalju. Uzmite komplete prve pomoći iz automobila. Ljudi, nemojte se smijati. Pitajte svoje žene, kćeri, majke za uloške i tampone. One najjeftinije. Znate li čemu služe tamponi? Za zaustavljanje krvarenja. Umetnite jastučiće direktno u ranu od metka i to je to! Tampon počinje da bubri i zatvara ranu. Ljudi, znam ovo iz čečenskog rata. Ovo je obavezno”, uvjeravala je instruktorica vidno iznenađene ruske vojnike na obuci.

Video: Twitter

Vezane vijesti

SAD: Nuklearni napad na Ukrajinu smatraćemo napadom na NATO

SAD će upotrebu nuklearnog oružja od strane Rusije u Ukrajini smatrati napadom na NATO, jer će posljedice takvih…

Zelenski: “Ukrajina je stekla pravo da se pridruži Evropskoj uniji”

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski insistira da je Ukrajina stekla pravo da se pridruži Evropskoj uniji (EU). “Kažem ovo…

Ukrajinski seljaci traktorima vuku 25 miliona dolara vrijedan ruski protivvazdušni raketni sistem

Na video snimku objavljenom danas na društvenim mrežama vidi se kako ukrajinski seljaci traktorima vuku “nešto što liči”…
Total
1
Share