Ogromne ruske kolone raketa, tenkova i oklopnih vozila napreduje prema Hersonu

Ruska vojna oprema na putu za Herson @YouTube

Najmanje 17 ruskih operativno-taktičkih kompleksa “Iskander-M” primjećeno je u kretanju prema Hersonskoj oblasti, koja je u petak, zajedno sa tzv. DNR, LNR i Zaporožjem, primljena u sastav Ruske Federacije.

Informaciju je objavio YouTube kanal “Bud in the Know” u svom snimku u kome se vidi kretanje voza natovarenog raketama.

Nuklearno oružje

Napominje se da je domet raketa 300-500 km. Najverovatnije mete su ukrajinski sistemi protivvazdušne i protivraketne odbrane, komunikacioni komandni centri, kritična infrastruktura i sistemi salve vatre, uključujući američki “HIMARS”.

Poseban naglasak stavljen je na činjenicu da kompleksi mogu nositi taktičko nuklearno oružje. Kompozicija voza sa vojnom opremom viđena je i na Krimskom mostu.

Raznovrsna vojna oprema

Na snimku se mogu vidjeti razne vrste vojne opreme, uključujući oklopne transportere, borbena vozila pešadije, tenkove “T-72”, vojne kamione, kao i putničke automobile koji prevoze vojno osoblje.

Čini se da je video snimljen prije jednog dana, a sama oprema će se vjerovatno koristiti za povećanje prisustva grupe ruskih trupa.

Video: YouTube

Vezane vijesti

Oružane snage Ukrajine potpuno opkolile Ruse u gradu Limanu

Oružane snage Ukrajine nastavljaju uspješnu kontraofanzivu u regionu Donjecka, te su danas doveli ruske položaje u gradu Limanu…

Američki vojnici će ipak biti poslani u Ukrajinu!?

Američko ministarstvo odbrane trenutno ne planira slanje trupa u američku ambasadu u Kijevu, koja je nastavila sa radom…

Kako Rusija može da se osveti Litvaniji za “blokadu” Kalinjingrada

Rusija ponovo prijeti, a sada je na redu Litvanija koja je prije par dana zabranila tranzit robe koja…
Total
16
Share