Oružane snage Ukrajine oslobodile Kupjansk, zastava iznad Gradskog vijeća

Ukrajinski vojnici u gradu Kupjansku @Twitter

Ujutro 10. septembra, vojnici Oružanih snaga Ukrajine ušli su u zgradu Gradskog vijeća grada Kupjanska u regiji Harkov, navodi se u snimku koji je objavio ukrajinski Telegram kanal “Ukr Inform”.

Vojnici Oružanih snaga bacili su rusku zastavu na zemlju i istakli plavo-žutu zastavu 92. odvojene mehanizovane brigade 1. mehanizovanog bataljona iznad zgrade.

S druge strane, Generalštab Oružanih snaga Ukrajine još uvijek nije objavio službeno saopštenje o zauzimanju Kupjanska.

“Kupjansk je ovo čekao”

Na internetu je objavljen i video koji je navodno snimljen u Kupjansku. Na snimku se vidi kako nekoliko vojnika zauzima položaje na krovu zgrade. Jedan od njih je fotografisao periferiju grada sa visine izjavivši “Kupjansk je ovo čekao”.

Na drugom snimku se mogu vidjeti vojna vozila kako jure cestom pored autobuskih stajališta obojenih ruskom trobojkom. U glasu koji se čuje tvrdi se da su Oružane snage “pokrile” ruske jedinice, koje su jedva imale vremena da se prebace na liniju fronta. Na horizontu se vide veliki stubovi dima.

Video: Twitter

Video: Telegram

Vezane vijesti

Atlantik: U plamenu teretni brod sa hiljadama luksuznih automobila

Teretni brod na kojem se nalaze hiljade njemačkih luksuznih automobila zapalio se na Atlantiku. Dok su 22-člana posada…

Njemački političar uporedio Erdogana sa “malim kanalizacijskim štakorom”

Tursko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je u utorak njemačkog ambasadora u Ankari kako bi osudilo izjave visokog njemačkog…

Papa Franjo: “Rat je ludost”

Papa Franjo je u pismu Leonidu Sevastjanovu, predsjedavajućem Svjetske unije starovjeraca, i njegovoj supruzi, operskoj pjevačici Svetlani Kasyan,…
Total
10
Share