Putinovi vojnici bez hrane i vode: “Sjedimo i čekamo da trava poraste”

Rusi o stanju u vojsci @Twitter

Vojnici okupatorske vojske koju je ruski predsjednik Vladimir Putin poslao krajem febreuara u Ukrajinu snimili su vlastiti video kako se žale da su napušteni u šumi, bez hrane i vode, samo sa svojim puškama.

“Živimo u šumi. Upravo smo doživjeli minobacački napad. Napušteni smo u šumi i nikoga nije briga za nas. Sjedimo i čekamo da trava poraste”, kaže jedan od vojnika i navodi da su “bombe padale 10 metara od nas, eksplodirale” i da im je svo oružje ostalo dalje uz cestu.

“Niko ne brine o nama. Poslali su nas u šumu i napustili, kao topovsko meso“, kaže on, prije nego što ga prekida drugi vojnik koji kaže da bi volio da ruski ministar odbrane Sergej Šojgu i glasnogovornik vojske Igor Konašenkov, vide ovaj snimak.

“Glupa vojska”

“Šojgu je rekao Konašenkovu šta se dešava ovoj glupoj vojsci, vojsci koja ništa ne radi. Samo u filmovima je prokleto super, u stvarnosti je haos. Gore nego u Oružanim snagama Ukrajine“, kaže drugi vojnik.

“Potpuno retardirani, komandanti, prvi su se učinili nevidljivima. Nema više nikoga! Samo izvođači radova (plaćenici iz Wagner grupe)”, nastavlja drugi.

“Nemamo ništa”

“Nemamo ništa osim jurišnih pušaka. Nemamo zalihe, nemamo elektronsku opremu, nemamo dronove, nemamo dvogled, nemamo infracrvene naočare, nemamo apsolutno ništa!“, ponovo govori prvi vojnik.

Puške, municija i to je to. I bajonet“, dodao je.

Pojedini ukrajinski mediji navode da je riječ o vojnicima iz dvaju separatističkih oblasti u istočnoj Ukrajini, takozvane Luganske i Donjecke Narodne Republike, koje su očito lošije opremljenije čak i od ruske vojske.

Video: Twitter

Vezane vijesti

Gubici Rusije već premašuju veličinu vodećih evropskih armija

Ruski okupacioni kontingent, koji se bori na teritoriji Ukrajine od 24. februara, već je izgubio više od 18.000…

Rusi tvrde da Ukrajina više nema pilota, dobili su spektakularan odgovor

“Tass”, jedna od ruskih državnih novinskih agencija, tvrdi u ponedjeljak da su moskovske snage eliminisale praktično sve ukrajinske…

Spektakularni ukrajinski kontranapad uništio rijetko rusko oružje, mediji otkrili lokaciju

Ukrajinske snage su navodno uništile samohodnu rusku tešku haubicu kalibra 240 mm nakon što su ruski mediji objavili…
Total
1
Share