Rusi povukli tešku artiljeriju: Ukrajinci će “pojesti našu djecu”

Izjave proruskih zvaničnika u Hersonu @Twitter

Kiril Stremousov, najpoznatiji vođa kojeg su ruske okupacione snage postavile u oblasti Herson na jugu Ukrajine, kazao je da su “Ukrajinci spremni da jedu rusku djecu”, najvjerovatnije plašeći se novih ofanziva, ali i tvrdnji ukrajinskih medija da su Rusi povukli skoro svu tešku artiljeriju iz ove oblasti.

“Da, rekao je to“, naglašava novinar “BBC“-ja Francis Scarr, koji se proslavio nakon izbijanja rata u Ukrajini zahvaljujući brojnim video zapisima koje je vrijedno prevodio sa ruske televizije.

Nacisti misle da će im sve biti jednostavno, dođu u Herson, dođu u druge dijelove Rusije i nametnu svoja pravila. Spremni su da pojedu našu djecu, spremni su da ubiju“, navodi Stremousov u svojoj poruci.

“Ukrajinska poruka” iz Rusije

Krajem augusta ovaj je zvaničnik, kojeg su postavile ruske okupacione snage u Hersonu, postao meta podsmijavanja na društvenim mrežama nakon što je objavio video poruku o “uzaludnoj kontraofanzivi” Ukrajinaca, ali je snimak na kraju pokazao da se on zapravo fizički nalazio u Rusiji.

Upravo je Stremousov postao dobro poznato ime u Rusiji nakon što su ga više puta citirale ruske novinske agencije i televizijske stanice, najavljujući stalno referendume u oblasti Herson za ujedinjenje sa Rusijom.

Video: Twitter

Vezane vijesti

Uništeno 9 tenkova i 4 transportera: Rusi se međusobno borili kod Kijeva!?

Ruska vojska danas je greškom pucala na vlastita borbena vozila u blizini Severinke, u Kijevskoj oblasti. Kao rezultat…

Ukrajinci oslobodili dio okupiranih teritorija u pravcu Hersona

Ukrajinski branioci nastavljaju uspješnu ofanzivu u pravcu Hersona, oslobađajući teritorije koje je Rusija privremeno okupirala, saopšteno je danas…

Groblje ruskih tenkova u protivnapadu u blizini Mariupolja

Oružane snage Ukrajine izvele su jučer kod Mariupolja uspješan protivnapad, pri tome zarobivši komandira tenkovskog voda vojske Ruske…
Total
1
Share