Rusi su se povukli, konačno je pala i “Moskva”

Zaplijenjeni “Pancir C1” @Facebook

Ruski vojnici napustili su “Moskvu”, utvrđeni položaj u oblasti Harkov u istočnoj Ukrajini.

Ukrajinski vojnik koji je snimio osvojeni položaj započinje prikazivanje opreme za elektronsko ratovanje “svježe zarobljene” od ruskih snaga, a zatim pokazuje težu opremu koja je ostavljena – “bombe i municija“.

“Rusi su napustili sve na svojoj poziciji. Pozicija se zove ‘Moskva’ što je ironično. Položaj ‘Moskva’ je napušten, šta se desilo sa uzrečicom ‘nemamo kuda da se povučemo, iza nas je Moskva‘?”, ironično se pita ukrajinski vojnik, pozivajući se na čuvenu “Naredbu 227” koju je izdao diktator Josif Staljin tokom Drugog svjetskog rata.

Ukrajinska “Moskva”

“‘Moskva’ je sada osvojena, to je naša ‘Moskva’, ukrajinska ‘Moskva’“, zaključuje vojnik svoj obilazak.

Snimak je nastao u regiji Harkov na istoku Ukrajine, gdje su ukrajinske snage izvele nekoliko napada u posljednja dva dana dok je ruska vojska upravo iz ove regije premještala svoje jedinice u Herson kako bi pomogla u odbrani južnog fronta pred nadolazećom kontraofanzivom.

Video: Twitter

Vezane vijesti

Više od 10.000 ruskih vojnika moglo bi pasti u okruženje u oblasti Harkova

Ruske jedinice u oblasti Harkova, koje kontrolišu teritoriju od Kupjanska do Slavjanska, mogle bi pasti u operativno okruženje…

Gruzija odbila da se pridruži sankcijama protiv Rusije

Gruzija se neće pridružiti sankcijama Rusiji, izjavio je premijer Gruzije Irakli Garibashvili. Zemlja se neće pridružiti zapadnim sankcijama…

“Deltakron” ipak ne postoji, riječ je o “tehničkoj grešci” laboratorije

Vijest koju je jučer prvi u regionu prenio portal “Danas.ba”, o kojoj već danas pišu svi mediji, ispostavila…
Total
2
Share