Snimak uništavanja čamaca sa ukrajinskim specijalcima na Dnjepru

Ukrajinski napad preko rijeke Dnjepar @telegram.org

Na nedavno objavljenim snimcima sa lijeve obale Dnjepra mogu se vidjeti brojni čamci sa ukrajinskim vojnicima koji pokušavaju da pređu rijeku do okupiranog grada Energodara, u čijoj je blizini smještena nuklearna elektrana Zaporožje.

Međutim, u napadu ruskih borbenih helikoptera čamci su gotovo istog trenutka uništeni, o čemu svjedoče tragovi eksplozija i potopljenih čamaca.

Sudeći prema video snimcima koje su objavili ruski mediji, ovo je jedan od prvih pokušaja ukrajinskih trupa da pređu na lijevu, rusku obalu Dnjepra, kako bi pokušali provaliti u Energodar i preuzeli kontrolu nad nuklearnom elektranom Zaporožje.

Ukrajinci su se povukli

“Međutim, napad Oružanih snaga Ukrajine u potpunosti je osujećen, uprkos tome što je ukrajinska vojska poricala da uopšte nije bilo pokušaja da se forsira Dnjepar“, prenose ruski mediji.

Ukrajinska vojska odnedavno više ne pokušava forsirati Dnjepar, očito shvaćajući da to dovodi samo do vrlo velikih gubitaka“, dodje se u objavi.

Video: Telegram

Vezane vijesti

Grupa Ukrajinaca ukrala ruski tenk kod Harkova

Video snimke vožnje na “trofejnim” oklopnim vozilima ukradenim ili osvojenim od ruske vojske šire se skoro svakodnevno na…

Opozicija: Orban priznao da je ekonomija Mađarske u kolapsu

Najava premijera Viktora Orbana da će od 1. februara u Mađarskoj biti regulisane cijene šest vrsta prehrambenih proizvoda…

Ukrajinski “HIMARS” uništio voz sa ruskom vojnom opremom

Ukrajinska vojska uništila je rusku željezničku kompoziciju u okupiranom selu Brilevka u Hersonskoj oblasti, saopštilo je danas Odjeljenje…
Total
0
Share