Virus korona: Danska “završila” pandemiju

No image
No image @danas.ba

Stručnjaci su zabrinuti zbog odluke danske vlade da ukine većinu restriktivnih mjera protiv virusa korona. Vlada je odlučila da zdravstveni certifikat i obavezna upotreba maske više neće važiti.

Zapravo, premijerka Mette Frederiksen rekla je “zbogom ograničenjima i dobrodošlici u život kakav smo poznavali prije virusa“.

Engleska “slijedi primjer”

Međutim, Danska nije jedina evropska država koja se odlučila da ukine većinu ograničenja. Slično razmišljaju i Engleskoj s ograničenjima koja su ionako bila blaža od evropskog prosjeka – maska ​​na javnim mjestima i propusnica za vakcinaciju za velike događaje.

Ovaj trend je u suprotnosti sa drugim zemljama poput Francuske, koja, uprkos blagom popuštanju programa restriktivnih mjera sljedeće sedmice, ne predviđa ukidanje potvrde o vakcinaciji.

Podaci: Twitter

Vezane vijesti

Hiljade zarobljenih ruskih vojnika, stotine tenkova i tone municije

Ukrajinska vojska je postigla značajan uspjeh u kontraofanzivi u oblasti Harkov. Zarobila je stotine tenkova, oklopnih vozila i…

Ukrajinska vojska predstavila “snajperske puške na točkovima”

Ukrajinska vojska predstavila je oklopne transportere “AMX-10 RC” koje je dobila iz Francuske u utorak popodne, a ministar…

“Veliki i moćni”: Ruski parlament predložio stvaranje novog SSSR-a

Ruski parlamentarac Mihail Šeremet, koji je u Državnu dumu došao sa okupiranog ukrajinskog Krima, zalagao se za novo…
Total
0
Share