Više od godinu dana kasnije, Donald Trump još uvijek ne priznaje poraz

Donald Trump @unsplash.com

Skoro više od godinu dana nakon predsjedničkih izbora u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), Donald Trump još uvijek ne priznaje poraz od svog ptotivkandidata Joea Bidena.

Donald Trump ne odusŧaje. Više od godinu dana nakon što ga je Joe Biden pobijedio na izborima, bivši američki predsjednik vraća se na scenu.

Proteklih dana Trump je izazvao medije i političare da mu se pridruže u debati o navodnim “izbornim prevarama od izbora 2020.”, prenosi “Guardian”.

Bivši američki predsjednik se u izjavi požalio na “šefove mnogobrojnih medija, dnevnih novina i političare krajnje ljevice”.

Nedostaje mu pažnja javnosti

“Ako neko želi javnu debatu o činjenicama, a ne fikciji, molim vas da mi kažete. To će biti bonus gledanosŧi za televiziju “, kazao je Trump.

Čak je i William Barr, glavni državni tužilac, za koga se smatra da je na Trumpovoj sŧrani, javno izjavio da nema dokaza o izbornoj prevari.

Vezane vijesti

Nastavnica historije prva žena na čelu artiljerijske jedinice Oružanih snaga Ukrajine

Lyubov Plaksyuk postala je prva žena na čelu artiljerijske jedinice Oružanih snaga Ukrajine, navodi se u saopštenju državnog…

Ukrajina oslobodila strateški grad u blizini Harkova

Ukrajinski zvaničnici navode da je grad u blizini Harkova oslobođen od ruske okupacije. Naime, gradić Ruska Lozova, strateški…

Služio je samo tri dana: Mobilisani Rus zarobljen u oblasti Harkov

Ruski predsjednik Vladimir Putin najavio je 21. septembra takozvanu “djelimičnu mobilizaciju” u Ruskoj Federaciji. Uprkos obećanju zvaničnih predstavnika…
Total
1
Share