Vještačka inteligencija potvrdila da Putin ima najmanje dva dvojnika

Vladimir Putin @telegram.org

Analiza pokreta tijela, prepoznavanja lica i glasa ruskog predsjednika Vladimira Putina uz pomoć vještačke inteligencije, koju je naručila velika japanska televizijska mreža “TBS”, zaključila je da “gospodar Kremlja” tokom javnih nastupa koristi najmanje dva dvojnika, svaki sa svojim prepoznatljivim glasom i manirima.

Nakon što je vještačka inteligencija pažljivo proučila Putinove crte lica, hod i govor, zaključila je da je pravi Putin bio domaćin ovogodišnje parade na moskovskom Crvenom trgu 9. maja, ali posjeta Mariupolju i inspekcija oštećenog Krimskog mosta pod velikom je vjerovatnoćom da je to uradio njegov dvojnik.

Različito prepoznavanje lica

Između pravog Putina koji se pojavio na Crvenom trgu i osobe koju je portretirao tokom svoje posjete okupiranom Mariupolju, na primjer, bilo je samo 40 posto podudaranja u smislu prepoznavanja lica, pokazala je tehnologija zasnovana na umjetnoj inteligenciji, piše “The Sun“. Tokom posjete Krimskom mostu, koincidencija je bila 53%.

Video: X/Twitter

Značajna razlika u govoru

Analiza glasa, sprovedena posebnim programom u laboratoriji Japanskog instituta za audio komunikacije, koji blisko sarađuje sa policijom u oblasti kriminala, fokusirala se na izgovor riječi “spasibo” (hvala) koju je Putin izgovorio na raznim prilikama – na primjer, tokom foruma Euroazijske ekonomske unije u maju 2023. (kada se vjeruje da je prisustvovao pravi Putin) i na drugim događajima. Tablice fonetske analize pokazale su značajnu razliku u izgovoru glasa “c”, kao i slogova “pa” i “si”.

Izražene su razlike i u pogledu pokreta tijela. Upoređujući, na primjer, Putinov hod i držanje tijela u Pekingu tokom njegovog sastanka sa Xi Jinpingom u oktobru, kada je on navodno bio pravi Putin, i Putinovo kretanje tokom njegove posjete Mariupolju, postoji samo 75% podudaranja, iako potezi učenja mogu biti savladani. “Pravi Putin hoda ‘nagnut naprijed’ dok je hod njegovog kolege uspravniji“, rekao je Masahiro Wakasa iz tima koji je sproveo studiju.

Podaci: Telegram

Vezane vijesti

Papa Franjo: “Rat je ludost”

Papa Franjo je u pismu Leonidu Sevastjanovu, predsjedavajućem Svjetske unije starovjeraca, i njegovoj supruzi, operskoj pjevačici Svetlani Kasyan,…

Ukrajinci oslobodili 17 kvadratnih kilometara kod Bahmuta

Od 13. maja, Oružane snage Ukrajine oslobodile su 16,85 kvadratnih kilometara teritorije u oblasti Bahmut, uključujući i obližnja…

Jezivo priznanje ukrajinskog vojnika

Ukrajinski vojnik na liniji fronta u blizini Harkova kazao je da ruske snage postaju “ohrabrene” jer znaju da…
Total
0
Share