Vratili su se: “Ruska vojska čeka Ukrajince da ih protjeraju”

Proruski separatisti u Donjecku @Twitter

Serhii Gaidai, guverner Luganske oblasti, kazao je danas za ukrajinske medije da su se ruske trupe vratile u grad Kreminu, koji se također nalazi u Lugansku pod ruskom okupacijom, iako je do jučer ovo mjesto bilo “potpuno prazno”.

Skinuli su ukrajinske zastave koje su lokalni partizani bili podigli slaveći oslobođenje grada“, prenosi “Guardian” Gaidaijeve riječi.

“Ne znaju šta da rade”

“Jučer se slična situacija dogodila i u Svatovu – ruski vojnici su otišli, ali su se nakon nekog vremena vratili“, rekao je Gaidai, dodajući da su ruske trupe jučer napustile i Starobilsk, još jedan grad u oblasti Luganska, ali se još nisu vratile.

Samo čekamo… (ukrajinsku) vojsku“, napisao je šaljivo Gaidai na svom Telegram prodilu, misleći pri tome da Rusi jednostavno čekaju Ukrajince da ih protjeraju.

Prekid interneta

Gaidai navodi da su, kao i u drugim dijelovima regije Lugansk, ruske snage prekinule mobilni internet i u Kremini kako ljudi ne bi mogli prenositi informacije Oružanim snagama Ukrajine.

Okupirane teritorije se suočavaju sa akutnom nestašicom goriva zbog masovnog egzodusa ruskih okupatora i njihovih saradnika“, zaključio je guverner Luganske oblasti.

Vezane vijesti

Ukrajinska kontraofanziva “zaustavila” planove za referendum o pristupanju Rusiji

Zvaničnik kojeg je postavila Rusija u ukrajinskoj oblasti Herson rekao je u ponedjeljak da su planovi za referendum…

Macron traži od Putina da ne prizna nezavisnost DNR i LNR

Francuski predsjednik Emmanuel Macron zatražio je od ruskog predsjednika Vladimira Putina da ne prizna nezavisnost samoproglašenih područja s…

Nakon žita: Rusi počeli krasti željezo iz Mariupolja vrijedno 170 miliona dolara

Nakon krađe ukrajinskog žita, ruska vojska pribjegla je i krađi metalnih proizvoda iz Mariupolja, a da bi to…
Total
18
Share