WHO upozorava na kolaps: Slijedi nam “Omikronski” cunami

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) @pixabay.com

Cunami ljudi zaraženih virusom Covid-19 blokirat će zdravstvene sisteme širom svijeta, objavila je “Svjetska zdravstvena organizacija” (WHO).

Naime, rekordan broj novozaraženih u svijetu ponovo je “ugrozio” novogodišnje praznike, navodi “AFP“. Vlade pokušavaju balansirati između antivirusnih ograničenja i potrebe da društvo i ekonomija ostanu otvoreni, jer je “Omikron” doveo broj aktivnih slučajeva do nezabilježene razine u brojnim državama svijeta, poput Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Velike Britanije, Francuske, Danske

Tokom ove sedmice zabilježen je rekordan skok od 6,55 miliona novih infekcija, što je najveći broj novih infekcija otkako je “Svjetska zdravstvena organizacija” objavila pandemiju Covida-19 u martu 2020. godine.

‘Omikron’ varijanta virusa korona dovodi do cunamija slučajeva“, rekao je šef WHO-a Tedros Adanom Gebrejesus, navodeći da će doći do “ogromnog pritiska na iscrpljene zdravstvene radnike i zdravstvene sisteme koji su ionako već na rubu kolapsa”.

Vezane vijesti

Migranti skriveni u motoru autobusa iz BiH zadobili teške opekotine

U turskom mjestu Jedrene, dvoje imigranta, koji su se skrivali između motora i osovine na stražnjem dijelu autobusa…

Rusija planira stvoriti “Saveznu Republiku Ukrajinu” u zapadnom dijelu države!?

Ukrajinska služba sigurnosti (SBU) uhapsila je osobe za koje se sumnja da su ruski posrednici, a čija je…

“Tenkovi” koje je Rusija uništila u fabrici u Kijevu zapravo su bili vagoni za žito

Šef kompanije “Ukrzaliznytsia” (Ukrajinske željeznice) Aleksandar Kamišin rekao je da nema tenkova u autoremontnoj fabrici “Darnitsa” u Kijevu,…
Total
1
Share