Za treću “booster” dozu vakcine nagrada od 100 dolara

Novčanica od 100 američkih dolara @freepik.com

Stanovnici New Yorka, koji od utorka dobiju treću “booster” dozu vakcine protiv Covid-19, dobit će i bonus od 100 dolara, u vrijeme kada je broj zaraženih u porastu.

New York je na čelu imunizacije. Počevši od utorka svako ko dobije dopunsku vakcinu će dobiti 100 dolara. Ova doza je namijenjena zaštiti vas i onih oko vas”, kazao je gradonačelnik Bill de Blasio na konferenciji za novinare.

On je najavio da ponuda traje do 31. decembra i objasnio da je grad spreman da potroši “koliko je potrebno” jer je “vakcinacija” prioritet. Gradonačelnik je jasno stavio do znanja da ovaj novac koji se nudi za dodatnu dozu neće uticati na druge gradske finansije.

Redovno “nagrađivanje”

Ovo nije prvi put da New York nudi poticaje građanima da ih ohrabri da se vakcinišu. U julu je ponuđen isti iznos ljudima koji žele da se vakcinišu protiv Covid-19.

Najnovija ponuda dolazi u vrijeme kada su slučajevi Covid-19 u porastu, kako u gradu, tako i u ostatku Sjedinjenih Američkih Država (SAD), a sve pod uticajem nove mutacije “Omikron“.

Vezane vijesti

Djevojčica nestala prije 3 godine pronađena živa ispod stepenica

Djevojčicu koja je nestala prije skoro tri godine, kada je imala samo četiri godine, u ponedjeljak je otkrila…

Ukrajinski kontranapad kod Harkova, Rusi potisnuti 15 kilometara prema granici

Kao rezultat kontraofanzive, ukrajinska vojska protjerala je ruske snage iz tri sela u okrugu Dergachiv u oblasti Harkov,…

“EU svaki dan plaća milijardu eura Putinu za energiju koju nam daje”

“Plaćamo milijardu eura svakog dana Putinu za energiju koju nam daje”, rekao je danas visoki predstavnik EU za…
Total
1
Share