Zabilježena smrt 21 migranta na poljsko-bjeloruskoj granici u 2021. godini

Migranti na bjelorusko-poljskoj granici @YouTube

Službena predstavnica Ureda visokog komesara Ujedinjenih naroda (UN) za ljudska prava Elizabeth Throssell rekla je da je, prema podacima međunarodnih organizacija, 2021. godine na poljsko-bjeloruskoj granici umrla 21 osoba.

“Postoje izvještaji o nekoliko smrtnih slučajeva migranata. Međunarodna organizacija za migracije sve pažljivo prati i u skladu sa projektom ‘Nestali migranti 2021. godine’, zabilježena je smrt 21 migranta na granici između Poljske i Belorusije“, prenose ruski mediji.

Throssell je također napomenula da UN nema podataka o “masovnim grobnicama” migranata u Poljskoj na granici sa Belorusijom.

Ranije je objavljeno da Litvanija očekuje povećanje broja pokušaja migranata da uđu na teritoriju ove države iz susjedne Bjelorusije.

Vezane vijesti

Rekordan broj zaraženih u Njemačkoj, prvi put preko 200.000 slučajeva

Broj novih infekcija virusom korona u Njemačkoj premašio je brojku od 200.000, dostigavši ​​rekordnih 203.136 infekcija u posljednja…

Ko je Sergej Surovikin “Armagedon” – novi komandant ruskih snaga u Ukrajini

Rusko Ministarstvo odbrane imenovalo je jučer generala Sergeja Surovikina za komandanta ruskih vojnih snaga u Ukrajini, što je…

Von der Leyen: “Omikron će vjerovatno biti dominantan u Evropi u januaru”

Čini se da će nova “Omikron” mutacija virusa korona biti dominantna u Evropi do sredine januara, upozorila je…
Total
0
Share