Zabrinuta Dodikovim separatizmom, Turska spremna posredovati u bosanskoj krizi

Hulusi Akar @YouTube

Turska je spremna da djeluje kao posrednik u bosanskoj krizi i učinit će sve što može da osigura njenu stabilnost, izjavio je u utorak turski ministar odbrane Hulusi Akar, usred akutnih zabrinutosti separatističkim potezima lidera bosanskih Srba, Milorada Dodika.

U sklopu posjete Sarajevu ove sedmice, Akar se sastao sa svojim bh. kolegom, zatim članovima Predsjedništva BiH i drugim zvaničnicima, saopšteno je iz ministarstva odbrane Turske.

“Mi posmatramo Bosnu i Hercegovinu kao cjelinu. Učinili smo sve što smo mogli za njeno jedinstvo i stabilnost i to ćemo činiti i dalje”, rekao je Akar za “CNN Turk” nakon razgovora u Sarajevu.

“Po želji, Turska može raditi kao posrednik u Bosni i Hercegovini”, rekao je Akar, ne objašnjavajući detaljnije svoj prijedlog.

Vezane vijesti

“Ukrajinski diverzanti u 7 čamaca jutros su pokušali zauzeti nuklearku Zaporožje”

Ruska strana, koja pod okupacijom drži područje grada Energodara, navodi da je došlo do iskrcavanja ukrajinskih trupa u…

Britanski obavještajci objasnili Putinovo odbijanje napada na “Azovstal”

Putinovo odbijanje da napadne tvornicu “Azovstal” u ukrajinskom gradu Mariupolju vjerovatno ukazuje na želju da se ruske snage…

Ruski vojni kamioni uništeni na parkingu centra za snabdijevanje

Novi video koji je distribuiran na društvenim mrežama može se vidjeti kako su ukrajinske oružane snage pogodile ruske…
Total
6
Share