Zabrinuta Dodikovim separatizmom, Turska spremna posredovati u bosanskoj krizi

Hulusi Akar @YouTube

Turska je spremna da djeluje kao posrednik u bosanskoj krizi i učinit će sve što može da osigura njenu stabilnost, izjavio je u utorak turski ministar odbrane Hulusi Akar, usred akutnih zabrinutosti separatističkim potezima lidera bosanskih Srba, Milorada Dodika.

U sklopu posjete Sarajevu ove sedmice, Akar se sastao sa svojim bh. kolegom, zatim članovima Predsjedništva BiH i drugim zvaničnicima, saopšteno je iz ministarstva odbrane Turske.

“Mi posmatramo Bosnu i Hercegovinu kao cjelinu. Učinili smo sve što smo mogli za njeno jedinstvo i stabilnost i to ćemo činiti i dalje”, rekao je Akar za “CNN Turk” nakon razgovora u Sarajevu.

“Po želji, Turska može raditi kao posrednik u Bosni i Hercegovini”, rekao je Akar, ne objašnjavajući detaljnije svoj prijedlog.

Vezane vijesti

Počela evakuacija iz Sumyija, 35 autobusa odvozi civile

Humanitarni koridor za evakuaciju stanovnika grada Sumyija, na sjeveroistoku Ukrajine, u Poltavu, pokrenut je danas, kazao je Dmitrij…

Rusija pokušava privući strance u zemlju: “Lijepe žene, votka, jeftin gas…”

Novi video snimak koji naširoko dijele ruski mediji pokazuje kako Rusija pokušava namamiti strance u zemlju obećavajući, između…

Šokantne scene: Automobili zaobilaze čovjeka koji je pao nasred ceste

Šokantnim scenama svjedočili smo danas nakon što je čovjeka koji je pao nasred ulice u rumunskom gradu Alba…
Total
6
Share